Luni, 2 mai 2022, la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoșani au fost puse în funcțiune două aparate de investigații medicale și de radiologie, achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană. Spitalul a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), cu un Computer Tomograf, cu 128 de secțiuni, în valoare de 1,9 milioane de lei și cu un aparat de radiologie-scopie și grafie digital cu sistem PACS, în valoare de 1,2 milioane de lei.
Primarul Cosmin Andrei a vizitat unitatea spitalicească pentru a se asigura că botoșănenii vor beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde. „Așa cum am promis, botoșănenii vor putea face investigații medicale și în spitalele de stat la fel ca la privat. Sănătatea este un domeniu prioritar, în care sunt necesare investiții în aparatură medicală performantă de ultimă generație și mă bucur că Spitalul de Pneumoftiziologie se dezvoltă din acest punct de vedere”, a declarat Cosmin Andrei.
Potrivit celor precizate de Costel Lupaşcu, directorul spitalului, implementarea acestui proiect european s-a făcut în colaborare cu specialiştii din cadrul unităţii. „Vom oferi investigații medicale de înaltă performanță, atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate. Serviciile medicale vor fi acordate atât în baza unor bilete de trimitere, în contract cu CAS, cât și contracost, la tarife minimale, între 150 și 500 de lei, în funcție de afecțiuni. Stăm la dispoziția botoșănenilor cu un colectiv de medici excepționali, buni profesioniști în domeniul lor de activitate”, a mai spus Costel Lupașcu.
Spitalul TBC a primit 12 aparate noi
Prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților confirmați cu virusul Sars Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, accesat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), unitatea medicală a primit 12 aparate noi, printre care și analizatori automați, autoclave sau sisteme de igienizare recirculant al aerului cu lămpi UV.
Acesta aparate de ultimă generație ajută personalul medical în diagnosticarea cu precizie a afecțiunilor pneumologice, a pacienților cu afecțiuni post Covid – 19 sau cu alte probleme de sănătate.