Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” au găzduit, duminică, vernisajul expoziţiei „Anotimpuri”, care prezintă lucrări de pictură semnate de profesorul Angela Hreniuc, din Botoșani.
Evenimentul, care a adunat câteva zeci de iubitori de artă, a fost prezentat de Ana Coşereanu, iar Angela Hreniuc a fost aplaudată la scenă deschisă de cei prezenţi, aceasta fiind prima sa expoziţie personală. Tablourile artistei redau, în principal, peisaje din natură şi flori.
Zeci de generaţii îndrumate
Angela Hreniuc este absolventă a Facultății de Desen a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a Facultății de Muzeologie – Istoria Artei a Universității de Artă ,,Nicolae Grigorescu” din București. Aceasta a avut vocație de pedagog şi a lucrat ca profesor de educație vizuală și istoria artelor la Botoșani, inițial la Școala Generală Bălușeni, apoi la Liceul Industrial ,,Elie Radu”, la Palatul Copiilor Botoșani, la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani și la Școala Populară de Arte ,,George Enescu” din Botoșani.
De-a lungul timpului a participat la diferite tabere de creație plastică, precum tabăra de la Bucium din Iași (cu două ediții) sau tabăra de la Sticlăria-Hârlău. De asemenea, a fost organizator și participant la toate cele șase ediții ale Taberei Naționale de Pictură și Grafică ,,Acasă la Eminescu”, organizată de Școala Populară de Arte „George Enescu” la Ipotești și Agafton.
Carieră presărată cu reuşite
Angela Hreniuc a prezentat expoziții și a făcut aprecieri critice asupra operelor expuse de autori precum Silvia Munteanu, Dănuț Aconstantinesei sau Cristian Bârzoieș, precum și la expoziții ale elevilor de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” din Botoșani, unele publicate în cataloage sau în presa locală. A publicat articole cu aprecieri asupra unor expoziții itinerante, precum cel dedicat expoziției Rudolf Schweitzer-Cumpăna, în Caietele Fundației, București, 2010, sau studiul ,,Ipostaze ale creativității limbajului vizual”, în Catalogul de artă naivă și artă infantilă al Expoziției din Botoșani, 2013.
Botoşăneanca este coautor al volumului Arta naivă contemporană din România (coord. Mircea Stroe, Editura Primus, Oradea, 2016), prin contribuția ,,Identități armenești în viziunea artistului plastic”. Totodată, a făcut aprecieri ale expoziției-concurs ,,Andronic Țăranu”, organizată de Uniunea Armenilor din România, Filiala Botoșani, în 2019.
A avut numeroase participări la expoziții de grup, anuale, aniversare, tematice etc., iar acum se află la prima expoziție personală, organizată sub egida Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” din Botoșani.