Municipalitatea nu renunţă la demersurile în instanţă vizând recâştigarea punctelor termice predate lichidatorului judiciar al societăţii Termica.
„Suntem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost un termen în procedura filtru, o procedură specială în care se analizează mai mult aspectele de regularitate procedurală a cererii de recurs şi se dă o soluţie de admitere sau de respingere. În principiu sunt soluţii de admitere a recursului, asta înseamnă că urmează să avem termen pentru o judecată în fond a cererilor de recurs. O să avem două recursuri legate de pretenţiile lichidatorului Termica. Ambele dosare vizează patrimoniul preluat de lichidator şi privesc bunuri proprietatea municipiului”, a declarat Ioan Apostu, secretar general al municipiului Botoşani.
Problemele au început în anul 2010
În anul 2010, fosta societate de termoficare a fost închisă. Patrimoniul Termica a trecut la municipalitate, după care a fost preluat de noul operator, Modern Calor. În anul 2011, Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica, s-a adresat instanţei motivând că patrimoniul societăţii Termica a fost subevaluat. După câţiva ani, în martie 2014, Curtea de Apel Suceava i-a dat câştig de cauză, anulând factura din 2010 prin care municipalitatea a preluat unele bunuri de la Termica şi le-a predat în administrare noului operator, Modern Calor.
În mandatul primarului Ovidiu Portariuc (2012 – 2016), au fost hotărâri ale deliberativului local prin care se lua act de decizia Curţii de Apel Suceava, din martie 2014.
După mai multe demersuri la primărie, în martie 2016, Constantin Lulu Dascălu a preluat 28 de puncte termice şi tot atunci atunci a anunţat că va continua demersurile în instanţă, deoarece datoriile fostei societăţi de termoficare se ridicau la 120 de milioane de lei. În vara anului 2018, lichidatorul judiciar a mai preluat încă şase puncte termice.
Conducerea Primăriei Botoşani nu s-a împăcat cu ideea că a pierdut o parte din bunurile municipiului şi a reluat demersurile în instanţă.