Reprezentanţii PSD continuă schimbările de directori din cadrul instituţiilor botoşănene. De această dată este vorba despre Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, care are, începând de miercuri, 16 martie, un nou director. Primarul Cosmin Andrei l-a numit director interimar pe medicul stomatolog Cătălin Dăscălescu, pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă trei luni. Noul şef o înlocuieşte pe Gabriela Varzari, oficial care a condus spitalul începând cu anul 2007, cu o întrerupere de patru ani.
Mandatul de management al Gabrielel Varzari a încetat deoarece pe 16 martie a îndeplinit condițiile de pensionare pentru limită de vârstă. Potrivit legii contractul de muncă poate fi prelungit peste acest termen, însă cel de management nu. În acest context fostul director s-a întors pe vechea funcţie, respectiv cea de şef al Compartimentului RUNOS.
Noul director are 32 de ani, a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu” şi Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi. A finalizat studiile universitare în anul 2014 şi are o experienţă de 7 ani în domeniul studiilor. Între timp, a urmat cursuri de educaţie medicală continuă.
Cătălin Dăscălescu este membru PSD de aproximativ un an.
„Vreau să dezvolt partea de aparatură”
Noul director spune că una dintre principalele sale priorităţi este reprezentată de investiţiile care trebuie făcute în aparatură. „Tot timpul am căutat să-mi îmbunătăţesc atât cunoştinţele medicale, cât şi aparatura de care să mă ajut. Acesta aş vrea să fie principalul meu ţel în perioada în care voi fi manager – vreau să dezvolt partea de aparatură deoarece mi-aş dori foarte mult să ajungem să oferim o paletă cât mai largă de servicii populaţiei, să oferim servicii de foarte bună calitate, ca în mediul privat. Ştiu că sună dureros, dar, momentan, privatul a ajuns să fie mult mai eficient şi să ofere o calitate mai bună a serviciilor”, a declarat noul director, adăugând că activitatea spitalului trebuie să se axeze pe cerinţele şi nevoile populaţiei.
El a colaborat cu conducerea primăriei în diverse proiecte. „În ultimele luni am ajutat la coordonarea Centrului de vaccinare <Gheorghe Asachi>. Consider că domnul primar a fost mulţumit de activitatea mea. Oamenii o să spună ce legătură are stomatologia cu un spital de recuperare, dar principiile de bază sunt aceleaşi, în orice ramură a medicinei – eficienţă şi calitate. Momentan, mai lucrez cu dumnealui pentru cabinetele şcolare de medicină dentară. Eu ofer consultanţă. Am vizitat spaţiile, urmează să intrăm pe partea de amenajare şi dotare cu aparatură”, a mai spus Cătălin Dăscălescu.
„Medicii sunt motorul”
Cătălin Dăscălescu a avut miercuri dimineaţă o primă şedinţă cu medicii motivând că este un om de echipă. „I-am asigurat că vreau să fiu un manager consultativ şi democratic. O să facem împreună tot necesarul şi o să mă consult cu dumnealor. Fiecare ştie de ce este nevoie pe secţia lui. Am ţinut să-i consult pe medici pentru că, să fim realişti, ei sunt motorul. Ei trebuie să-şi spună of-urile, părerea şi îmi doresc foarte mult să-i implic în luarea deciziilor importante. Ca şi prim exerciţiu democratic, să spun aşa, le-am dat un chestionar anonim să propună managerul medical. Să văd pe cine susţin. Doamna doctor şi-a înaintat demisia, o dată cu doamna manager Gabriela Varzari şi astăzi nu avem manager medical”, a mai spus Cătălin Dăscălescu.
Principala provocare pentru noul director este deschiderea Spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative, unitate construită lângă Spitalul de Recuperare, care va impune şi o reorganizare a activităţii. Deciziile depind, însă, şi de numărul de paturi pentru noul spital, număr care va fi aprobat de Ministerul Sănătăţii.