Potrivit unei informări a Instituției Prefectului, astăzi la ora 8.00, în spațiile de cazare temporară amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau cazate 921 de persoane sosite din Ucraina. Acesta este practic cel mai mare număr de refugiați care s-au cazat pe teritoriul județului de la începutul războiului, temperaturile scăzute de pe timpul nopții fiind unul dintre factorii determinanți.
De marți seară, ora 20.00 și până astăzi dimineață, la ora 8.00, prin cele două Puncte de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România 1.590 de cetățeni ucraineni și 350 de vehicule.
Cele patru microbuze aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, Vrancea și Timiș au transportat 240 de persoane, dintre care 104 copii, la locuri de cazare din Săveni, Bucecea și Botoșani și la limita cu județul Iași, de unde au fost preluați de microbuzele ISU Iași, dar și la Gara Verești.
În ultimele 24 ore, 146 de pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora. Prin toate acțiunile desfășurate, ei întind o mână de ajutor persoanelor sosite din Ucraina.
La nivelul județului Botoșani există un Centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina. Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani. Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.