În plin scandal generat de modificarea planului de şcolarizare pe anul şcolar 2022- 2023, Ada Macovei, inspector şcolar general, a participat şi a promovat concursul pentru ocuparea unui post de profesor metodist la Casa Corpului Didactic (CCD). Pentru acest concurs s-au înscris Ada Macovei şi Olguţa Şchiopu, fost inspector şcolar pentru învăţământul primar. Deşi ambele au trecut de prima etapă, cea a evaluării dosarelor, la concursul care a avut loc ieri, 20 ianuarie, s-a prezentat numai Ada Macovei. Oficialul a obţinut 46 de puncte la testul de cunoștințe, 49 la interviu, şi 19 puncte la analiza și evaluarea CV-ului. Ada Macovei a fost declarată admisă, cu un punctaj total de 114 puncte.
Postul de profesor metodist a fost ocupat până în anul 2019 de Valerian Ţopa şi s-a vacantat prin pensionarea titularului. În CCD mai sunt profesori metodişti Daniela Biolan (fost inspector şcolar general adjunct), Elena Filipescu (fost inspector şcolar pentru învăţământul preprimar), Cristina Manolache (fost inspector şcolar pentru management instituţional) şi Alin Şeucaliuc.
Ada Macovei a declarat că nu pleacă de la conducerea IŞJ.
„Lucrurile bune merită așteptarea!”
Chiar Ada Macovei a anunţat că a participat la concurs, din start arătând că „lucrurile bune merită aşteptarea”.
„După o colaborare începută acum 10 ani, ca formator al Casei Corpului Didactic, pentru cursul de formare acreditat Management instituțional, au urmat alte colaborări, cu furnizori de formare din țară, am organizat și desfășurat programe de formare continuă sau de specializare în Management de proiect și Educație antreprenorială acreditate, precum și numeroase activități metodice sau culturale, la nivel de școală sau județean.
După concursul de ieri, am devenit profesor metodist și am încredere că voi reuși să fac echipă cu profesioniștii CCD, pe termen lung.
Prioritatea mea va fi un program de formare pentru Starea de bine în școlile botoșănene și voi încuraja în permanență colegii care cred că educația se face în liniște, fără presiune și constrângeri, într-o atmosferă frumoasă, colaborativă, în care comunicarea și cooperarea profesor-elev-părinte primează în fața orgoliilor și a competiției”, a scris pe facebook Ada Macovei.
Oficialul a mai anunţat că pe 16 februarie se lansează la nivel județean, proiectul “Profesor și părinte azi” al Asociației ProActa Edu, curs acreditat, cu 20 credite profesionale transferabile și va fi începută formarea cu prima grupă.