sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocal BTAgenţi economici pasibili de amenzi după ce nu şi-au conectat casele de...

Agenţi economici pasibili de amenzi după ce nu şi-au conectat casele de marcat la sistemul ANAF

Operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, au avut obligația să conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Astfel, până pe 9 decembrie, 6.702 case de marcat electronice din județ au fost conectate la sistemul informatic al ANAF dintr-un total de aproximativ 8.702.

“Până la data de 09.12.2021, la nivelul județului Botoșani sunt  aproximativ 2.000 de aparate de marcat electronice fiscale care încă nu au fost conectate la sistemul informatic al ANAF”, potrivit reprezentanților ANAF Botoșani.

La nivel național, un procent de 86%, respectiv 550.401 case de marcat electronice au fost conectate până la ora actuală la sistemul informatic al ANAF, potrivit cursdeguvernare.ro.

”Până în prezent au fost conectate la sistemul informatic al ANAF un număr de 550.401 aparate de marcat electronice fiscale din totalul de 640.238 aparate de marcat electronice fiscale instalate, reprezentând un procent de aproximativ 86%”, se arată în Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2022-2024, publicată recent de guvern, potrivit sursei citate.

Toți contribuabilii mici și mijlocii au avut obligația de a-și conecta casele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF până la sfârșitul lunii trecute. Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Conform angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), până la sfârșitul anului trebuie conectate cel puțin 150 de mii de case de marcat la sistemul electronic al Fiscului. ”Deplina conectare a caselor de marcat va aborda, în special, frauda în domeniul comerțului. Această investiție va contribui la reducerea deficitului de încasare a TVA”, se arată în PNRR.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
18.9 ° C
18.9 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
100 %
S
19 °
D
5 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...