Profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, reuniţi în Grupul „Emisong”, demonstrează că sunt în primul rând oameni sensibili la nevoile celor de lângă ei. Chiar dacă este o perioadă extrem de aglomerată din an, ei şi-au făcut timp să vestească Naşterea Domnului, prin frumoase colinde româneşti. În acest an, programul lor de colinde are şi un scop umanitar. Colindătorii strâng fonduri pentru a ajuta o elevă din clasa a XII-a, care şi-a pierdut ambii părinţi.
Astăzi, Grupul „Emisong” a ajuns la Primăria Botoşani. Însoţiţi de profesorul Cristina Chiriac, directorul colegiului, ei au venit să colinde. Programul a fost cu atât mai emoţionant, cu cât cei prezenţi au ştiut pentru cine cântă atât de frumos profesorii colindători. Mulţi aleşi locali cu greu şi-au ascuns lacrimile.
„Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă multă bucurie, sănătate şi realizare pe multe planuri, cum vă doriţi, pentru noul an. Ţin să le mulţumesc în mod special colegilor mei, care s-au aliat în această perioadă foarte aglomerată pentru noi şi în mod special şi domnului profesor Botezatu, care a fost interfaţa noastră. Ştiţi că noi încercăm să ajutăm această familie greu încercată. Avem o fetiţă care a rămas orfană de ambii părinţi. Mama a murit de Covid acum câteva luni. Tatăl a murit când fata avea 14 ani”, a spus profesorul Cătălin Purice, dirijorul grupului. Cadrele didactice şi-au propus să readucă zâmbetul pe chipul acestei tinere, demonstrând că în această perioadă iubirea este determinantă, iar „filantropia şi generozitatea trebuie să ne caracterizeze”.
La îndemnul lui Daniel Botezatu, consilier PNL, fiecare ales local a contribuit cu o sumă pentru tânăra care, astfel, va realiza că nu este singură în această perioadă a vieţii ei. Unii consilieri locali, printre care Cătălin Flutur şi Marius Rogojinshi au contribuit şi cu o sumă suplimentară.
Profesorii colindători au mers şi pe la alte instituţii şi la sediile unor agenţi economici, tot din dorinţa de a o ajuta pe această tânără. Practic, ajutorul nu se va limita doar la acest an şcolar, profesorii dorind să constituie un fond care să-i fie pus la dispoziţie şi în primul an de facultate.
După plecarea colindătorilor, aleşii locali şi-au ascuns cu greu emoţiile. Ei au renunţat la interpelări, cu convingerea că este o perioadă a împăcării, armoniei, când contrele politice nu-şi au rostul.