Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), a plecat la cele veşnice.
„A fost şi rămâne una dintre personalităţile Radio România”
„Doru Dinu Glăvan este de acum lângă Dumnezeu… 75 de ani pământeni trăiți în slujba oamenilor și a idealurilor au însemnat destinul unui Om care a făcut pionierat în deceniul trecut pentru a pune Banatul de Munte pe harta Radio România. Un spirit viu, un Om care s-a dăruit și a dăruit semenilor săi. Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasă în trecerea sa pămanteană urme greu de sters.
Doru Dinu Glăvan a fost și rămâne una dintre personalitățile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de găsit astăzi: Iubirea necondiționată pentru profesie, pentru ascultători și pentru România! Drum lin in lumina. Condoleanțe familiei și celor care l-au meritat”, a scris pe Facebook un fost redactor al Radio România Reșița, post întemeiat de Doru Dinu Glăvan.
Doru Dinu Glăvan a început să publice de la 14 ani
La doar 14 ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice în ziarele naționale pentru copii. La 18 ani, era deja colaborator al presei locale și regionale.
În anul 1965 a devenit corespondent la ziarul ”Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de ”Gazeta sporturilor”. La scurt timp, a fost angajat cronicar sportiv la postul național de radio, dar a continuat să publice și pentru presa scrisă.
A transmis și a comentat la Radio București Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.
Pe 8 august 1995, Doru Dinu Glăvan și alți câțiva tineri au constituit Fundația Radio Caraș-Severin. Un an mai târziu, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune.
Timp de 10 ani, Radio România Reșița s-a aflat sub conducerea lui Doru Dinu Glăvan și a obținut numeroase distincții, premii și diplome.
Doru Dinu Glăvan a reușit să obțină pentru Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România statutul de „Uniune de creație de utilitate publică”, adică dreptul ziariștilor de a fi considerați creatori.
Urmare a acestui statut, ziariştii au obținut dreptul ca după pensionare să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu 50% din pensie.
Dumnezeu să îl odihnească în pace şi veşnică să-i fie amintirea!