vineri, aprilie 4, 2025
AcasăLocal BTSprijin financiar pentru firmele mici afectate de pandemie

Sprijin financiar pentru firmele mici afectate de pandemie

Firmele mici afectate de pandemie vor primi microgranturi ( n.r formă de finanțare, venind ca un ajutor pentru antreprenorii care au venituri doar din dividende și nu au angajați), în valoare de 2.000 de euro. Astfel, de astăzi încep înscrierile propriu zise pentru solicitarea acestora și se finalizează pe 23 noiembrie. Aceștia se pot înscrie aici.

Valoarea fondurilor puse la dispoziție ar putea ajuta circa 50.000 de beneficiari să primească aceste microgranturi. Este vorba de IMM-uri (n.r Întreprinderi mici și mijlocii), fără salariați la 31 decembrie 2019, conform situațiilor financiare, PFA-uri (n.r persoană fizică autorizată), II (n.r întreprindere individuală) și IF-uri (n.r întreprinderi familiale), dar și alți profesioniști care desfășoară profesii liberale (contabili, avocați, de pildă). De asemenea, și ONG-uri cu activitare economică, dar și PFA/CMI-urile care au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical, potrivit avocatnet.ro.

Plățile se vor face până la 31 decembrie 2023. Cei care au aplicat deja la sesiunea precedentă și au beneficiat de un microgrant nu mai pot beneficia de încă unul.

Programul este destinat susținerii firmelor și economiei, astfel antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanțări de până la 2.000 de euro.

Pentru această nouă ediție a Măsurii 1 – microgranturi, este disponibil un rest de buget de 65 de milioane de euro, după ce la prima ediție, din 2020, s-a cheltuit o treime din bugetul total, de 100 de milioane de euro.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
câțiva nori
14 ° C
15.6 °
13.9 °
61 %
2.3kmh
12 %
vin
16 °
S
18 °
D
6 °
lun
4 °
mar
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...