În luna decembrie va fi anunţată firma care va continua lucrările la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Primarul Cosmin Andrei a precizat că documentația se află la expertul care urmează să emită un punct de vedere care va sta la baza raportului tehnic, care va încheia, practic, a doua etapă, respectiv evaluarea tehnică. „Vom deschide ofertele financiare. Termenul pentru ofertele financiare este mai scurt decât celelalte termene pentru eligibilitate și evaluare tehnică. Ne menținem deadline-ul pe care l-am înaintat cu declararea unui câștigător în luna decembrie, termen maximal”, a mai spus Cosmin Andrei.
Potrivit edilului, cum proiectul tehnic a fost revizuit, licitaţia vizează doar execuţia lucrărilor. În momentul declarării unui câştigător, acesta poate începe lucrările.
Trei asocieri de firme sunt interesate de contract
La jumătatea lunii august, primarul a anunţat că trei asocieri de firme, cu mulţi subcontractanţi, în total 21 de firme, sunt interesate de continuarea lucrărilor la teatru. Valoarea estimată a contractului este de 33.599.086,92 de lei. Cele trei asocieri de firme sunt: Conest – Otis Star Grup Iaşi; D&D Construct Botoșani – Aedificium Projektentwicklung Cluj Napoca; Sud Est Construct Bucureşti – Romconstruct Holding Grup Bucureşti – IGV Construct & Consulting Bucureşti – Low Consulting M&A Botoşani – Meşteri Pricepuţi Jilava.
Perioada de execuţie a lucrărilor la teatru este de 24 de luni.
A doua finanţare europeană pentru Teatrul „Mihai Eminescu”
Municipalitatea a obţinut a doua finanţare europeană, de cinci milioane de euro, pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, vor urma lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.
În exerciţiul financiar 2007 – 2013, edilii botoşăneni au avut la dispoziţie tot cinci milioane de euro pentru teatru. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.