Două spectacole de teatru vor avea loc în acest weekend pe scena Casei Tineretului din Botoşani. Astfel, sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora 18.00, botoșănenii iubitori de artă vor putea viziona piesa „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon, pusă în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”.
Piesa de teatrul este în regia Lorenei-Petronela Chribuță, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, asistent regie este Bogdan Muncaciu, iar conceptul video al piesei aparține lui Ovidiu Elvald. Din distribuție fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Lorena-Petronela Chiribuță, Crenola Muncaciu și Daniela Rudei.
„Spectacolul <<Zăpezile de altădată>> este o ilustare a realităţii cotidiene – a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne”, a transmis actrița Lorena-Petronela Chiribuță.
Ivan Turbincă, pe scena Casei Tineretului
Publicul botoșănean va putea viziona duminică, 24 octombrie, de la ora 18.00 un alt spectacol de excepție la Casa Tineretului. Este vorba de „Ivan Turbincă”, în regia lui Ion Sapdaru. Scenografia piesei aparține lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, iar asistent regie este Bogdan Horga.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Andreea Moțcu, Alexandra Acalfoae, Mirela Nistor, Lorena-Petronela Chiribuță, Silvia Răileanu, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Horga, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaei, Florin Aionițoaei, Gheorghe Frunză, și Răzvan Amitroaei.
”<<Ivan Turbincă>> este o poveste pentru cei mici dar, în mare parte și pentru cei mari. Se discută în spectacol despre relația omului cu neantul, cu moartea, cu fericirea, cu destinul, toate acestea întâlnindu-se fericit într-un melanj umoristic, dar și tragic, în același timp. Mă bucur, ne bucurăm cu toții că vom da încă o viață acestei nemuritoare povești!”, a transmis regizorul artistic, Ion Sapdaru.
Un bilet costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici.
Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile, au transmis reprezentanții instituției.