Mai mulți botoșăneni care intenționau să închirieze locuințe au fost păcăliți în ultima perioadă de un escroc care le-a luat banii, după care a dispărut. Potrivit unor informații neoficiale, țeparul ar fi făcut cel puțin șapte victime. Cei păcăliți au sesizat Poliția municipiului, iar anchetatorii încearcă acum să-l identifice pe autor. Asta pentru că nu există nicio garanție că suspectul a făcut uz de identitatea sa reală.
Faptele s-ar fi petrecut săptămâna trecută, când escrocul a postat mai multe anunțuri pe site-urile de profil, anunțând că închiriază o garsonieră. Momentul se pare că a fost ales cu atenție, întrucât săptămâna trecută a început școala, iar unii părinți din mediul rural erau dispuși să închirieze garsoniere așa încât copiii lor să nu facă naveta sau să locuiască la internat. Anunțul escrocului a atras atenția, iar unii dintre cei interesați au fost chiar hotărâți să închirieze garsoniera indiferent de condiții. Au sunat, s-au întâlnit cu escrocul care, pentru a le câștiga încrederea, a încheiat inclusiv contracte de închiriere, percepând în acest sens și un avans.
Cea mai mare sumă cerută a fost de 1.000 de lei, și, pentru a nu da de bănuit, individul menționa în contractele încheiate cu victimele și sumele primite. Însă, după ce s-a văzut cu banii în buzunar, escrocul nu a mai răspuns la telefon. Victimele au mers la poliție, unde au explicat în amănunt cele întâmplate. Pentru că cercetările sunt în plină desfășurare, polițiștii au refuzat să ofere informații despre acest caz, însă, potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările sunt derulate „in rem”, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.
Cazuri similare în municipiu
Cazul nu este singular. Anul trecut, în februarie 2020, polițiștii au mai reținut un botoşănean în vârstă de 34 de ani, care în perioada decembrie 2019 – februarie 2020 ar fi păcălit, folosind același mod de operare, alte nouă persoane. Individul susținea că le poate închiria garsoniere în municipiul Botoșani, deși nu deţinea nicio proprietate de acest tip. Mai mult de atât, tânărul a încheiat contracte sub semnătură privată cu aceste persoane de la care a pretins și primit sumele de bani evidențiate în actele încheiate, după care nu a mai realizat niciun demers în scopul de a asigura vreuneia dintre persoane accesul în bunul imobil închiriat ori folosința acestuia, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei.