sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocal BTProiecte transfrontaliere promovate cu ocazia Zilei Cooperării Europene (video)

Proiecte transfrontaliere promovate cu ocazia Zilei Cooperării Europene (video)

Pentru a marca Ziua Cooperării Europene, care se sărbătorește anual pe 21 septembrie, dar și 10 ani de celebrări internaționale, reprezentanții Programului România – Ucraina, organizează o serie de evenimente regionale în mai multe județe din țară și din Ucraina, cu scopul de a arăta impactul cooperării transfrontaliere România-Ucraina asupra cetățenilor și zonelor de frontieră. De asemenea, și de a promova proiectele de cooperare ca instrumente utile pentru a răspunde problemelor reale din fiecare regiune.

Acestea au debutat astăzi, la Botoșani, unde ce prezenți au discutat despre proiectele de cooperare și efectele acestora în comunitățile de graniță. Evenimentele organizate se intitulează “Proiecte fără granițe-România-Ucraina”.

“Este o bucurie să avem proiecte viabile, relevante, cu indicatori care să contribuie la regiunile de graniță, la creșterea nivelului de trai, și la dezvoltarea unei granițe izolate. În prezent avem un nou program 2021-2027. Dorința noastră cu privire la aceste întâlniri informale este de a socializa, interacționa, schimba bune practici. Astăzi (n.r, 20 septembrie) începem la Botoșani primul eveniment din această caravană de evenimente și mă bucur că o putem ține în format fizic”, a transmis la începutul întâlnirii Cezar Grozavu, Director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava.

Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 a avut un buget de 60 de milioane de euro, dintre care au fost finanțate 62 de proiecte cu 60 de milioane de euro, pentru peste 8 milioane de locuitori din zone situate de o parte și de cealaltă a celor 650 de kilometri de graniță. În județul Botoșani au fost finanțate opt proiecte, în diverse domenii, cum ar fi educație, cercetare, patrimoniu istoric și cultural, situații de urgență și combaterea crimei organizate.

Seria de evenimente va continua mâine la Suceava, apoi, până pe 1 octombrie inclusiv, în Tulcea, Baia Mare, Satu Mare, iar în Ucraina la Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Uzhgorod, și Izmail.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.8 ° C
13.8 °
13.6 °
76 %
2.1kmh
100 %
S
22 °
D
5 °
lun
5 °
mar
7 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...