Procedura de recrutare şi selecţie de candidaţi pentru nominalizarea în vederea numirii unui director general, director economic şi director tehnic la Modern Calor a intrat într-o nouă etapă. Luni, 16 august, a fost data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură. În cursă s-au înscris cinci persoane, iar funcţia de director general, respectiv director economic este dorită de câte două persoane.
Numele celor care şi-au depus dosarul de candidatură nu a fost făcut public, reprezentantul firmei care se ocupă de procedură afirmând că „aceasta se desfăşoară în conformitate cu ordonanţa vizând guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice în care se arată că procedura de recrutare este confidenţială”. „Numele persoanelor nu poate fi făcut public şi nu trebuie să fie făcut public, conform regulilor de deontologie profesională care guvernează activitatea noastră şi a celorlalţi consultanţi. Este un proces confidenţial”, a spus acesta, invocând în acelaşi timp şi reglementările europene vizând GDPR (General Data Protection Regulation), respectiv protecţia datelor cu caracter personal.
Dincolo de toată această secretomanie, care pare să guverneze toate concursurile şi procedurile de selecţie, se ştie că, printre cei care râvnesc aceste funcţii se află actualii directori interimari, respectiv Bogdan Varasciuc – director general, Cristina Lăcătuşu – director economic şi Călin Bosovici – director tehnic.
Mâine se încheie evaluarea dosarelor
Dosarele vor fi evaluate în perioada 16 – 18 august. Între 18 şi 23 august va fi făcută selecţia iniţială, în vederea întocmirii listei scurte cu candidaţi, urmând ca în perioada 23 august – 7 septembrie, candidaţii din lista scurtă să depună declaraţiile de intenţie. Selecţia finală în vederea elaborării propunerilor de nominalizare va avea loc în perioada 8 – 10 septembrie. Toate aceste etape sunt eliminatorii.
Lista lungă, lista scurtă și propunerile de nominalizare au caracter confidențial și nu vor fi publicate. Rezultatele obținute de candidați pe fiecare din etapele procesului de selecție vor fi comunicate acestora individual. „Legislația de guvernanță corporativă a întreprinderilor publice nu prevede contestații. Totuși, din dorința de a asigura maximă transparență a procesului de recrutare și selecție, vom răspunde prompt cererilor de clarificări formulate de către candidați, cu condiția ca aceștia să solicite numai informații care se referă la candidatura lor și care nu implică rezultatele obținute de către ceilalți candidați”, au transmis reprezentanţii firmei care derulează această procedură.