spot_img
vineri, noiembrie 22, 2024
HomeLocal BTŞcoală de vară cu ScLipici la Todireni

Şcoală de vară cu ScLipici la Todireni

În perioada 2 – 13 august, la Todireni a fost organizată Şcoala de vară cu ScLipici. Sponsorul acestui program este Pepco România, prin Fundaţia Noi Orizonturi, coordonatorul Programului „Şcoli de vară cu ScLipici”. Şcoala de vară a inclus multe activităţi educative interesante. Copiii au primit rechizite, au servit prânzul împreună şi au avut posibilitatea să petreacă timp de calitate alături de colegi, profesori şi voluntari.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

2 august 2021 a fost ziua în  care, înconjurată de colegi inimoși și plini de încredere, am început cele 10 zile de activități ale școlii de vară cu ScLipici! Cei care cred că a fost ușor, nu știu cum este să aduni împreună  65 – 70 de copii, 10 – 15 voluntari și 12 profesori! Cu siguranță, știm cu toții că  lucrurile mărețe solicită muncă asiduă, idei noi, activităţi în echipă și multă solicitudine din partea participanților!”, a declarat profesorul Carmen Maria Hemen, directorul adjunct al Liceului Todireni.

Activităţile au fost în măsură să le ofere participanţilor o perioadă de neuitat.

„O comunitate implicată care se străduieşte să schimbe mentalităţi”

La Todireni am găsit o şcoală cu mulţi copii buni, o şcoală în care se munceşte serios şi un colectiv de profesori care colaborează, se implică, planifică, adună idei, oferă copiilor cele mai atractive activităţi. Şcoala cu ScLipici este despre literaţie, dar la Todireni, pe lângă poveşti, jurnal de lectură şi strategii de citit-scris, profesoarele au gândit pentru copii cele mai atractive activităţi. Au combinat poveştile cu muzica, pictura, matematica, au folosit jocul ca activitate de învăţare şi au reuşit să creeze o atmosferă de bine în şcoală.

M-au impresionat copiii fericiţi că participă la activităţi interesante, profesorii care au lucrat câte doi la o grupă alături de foşti elevi voluntari şi de colegi profesori veniţi şi ei să ajute, atmosfera caldă şi primitoare. O comunitate implicată care se străduieşte să schimbe mentalităţi. Sper ca şcoala să fie mereu aşa ca în aceste două săptămâni, o şcoală cu ScLipici”, a declarat Marinela Scripcariu, reprezentanta Fundaţiei Noi Orizonturi. Ea a participat efectiv la activităţile din prima săptămână.

„Învăţarea şi jocul fac reţeta vacanţei perfectă”

Au fost două săptămâni pline de activităţi intense îmbinând utilul cu plăcutul: dezvoltarea fizică, a sănătăţii şi a igienei; dezvoltarea socio-emoţională; dezvoltarea limbajului şi a comunicării, premisele citirii – scrierii; dezvoltarea cognitivă, fizică. Copii au legat prietenii, au construit amintiri de neuitat, au luat parte la activităţi de învăţare dar şi activităţi recreative. O frumoasă experienţă avută în aceste două săptămâni. Sunt şi am fost foarte încântată şi cu dorinţa de a repeta momentele”, a declarat Elena Liliana Braşoveanu. Ea a adăugat că a descoperit valoarea prieteniei, puterea pe care ţi-o dă aceasta şi bucuria de a avea cu cine împărţi atât clipele bune cât şi pe cele mai puţin bune. „Şi am înţeles de ce <prietenii vin în pereche! Trebuie întotdeauna să fie măcar doi>. A fost o săptămână plină de încredere, prietenie şi recunoştinţă. O adevărată aventură pentru că învăţarea şi jocul fac reţeta vacanţei perfectă”, a concluzionat Elena Liliana Braşoveanu.

Încântaţi au fost şi profesorii invitaţi. „Mulţumim pentru invitaţia de a participa la Şcoala de vară cu ScLipici. A fost o provocare frumoasă, un prilej bun de cunoaştere şi comunicare între colegii profesori, între elevi. Am avut parte de momente frumoase de relaxare jocuri, impresii şi descoperirea unor poveşti minunate cu învăţături deosebite prin secvenţe de citit şi scris benefice copiilor”, a spus Florica Andrici.

Dialog constructiv, comuniune de idei, de idealuri și trăiri

Carmen Maria Hemen a dorit să le transmită mulţumiri colegilor, arătând că a descoperit cât de implicaţi sunt. Mulţumirile sunt pentru: Elena Liliana Braşoveanu, Pansela Vasiliu Dan, Cristina Toma, Dana Bazarca, Florica Andrici, Violeta Şalaru, Anca Toma, Elena Anisie, Ana Mihaela Rusu, Ana Maria Hriţcu, Luciana Lăpuşneanu.

Voluntarilor, de asemenea, le mulțumesc frumos! Dăruind  aceste clipe din vacanța lor de elevi/ studenți/profesori/părinţi, au dovedit dragoste pentru copii și copilărie: Evelina Toma, Gabriela Agache, Maria Iosub, Marineta Ciobanu, Gabriela Dumitrașcu, Isabela Berceanu, Denisa Hanachiuc, Bianca Hriţcu, Alexandra Rusu, Andreea Rusu, Maria Alexandra Danu, profesorii Ioan Baida, Mihaela Ţurcanu, Marcela Ciornei. Școala cu ScLipici s-a încheiat! Totul a fost posibil datorită unui dialog constructiv, a unei comuniuni de idei, de idealuri și trăiri!”, a mai spus Carmen Maria Hemen.

Reprezentanţii Fundaţiei Noi Orizonturi au stabilit că şcoala de vară de la Todireni s-a bucurat de succes. „Încă din prima zi, cei 65 de copii, 15 voluntari și 10 profesori, cu veselie, soare și râsete cristaline de copii, au pornit în aventura școlii de vară. Au trecut repede peste emoțiile de început și au învățat prin distracție despre o sumedenie de lucruri.

Au descoperit tradițiile și patrimoniul cultural al comunității, au fost o echipă, s-au bucurat de activități de grup în aer liber fără telefoane sau laptopuri. Au citit povești (<Sobi cel hoț> și <Cel mai fain uriaș din oraș>) s-au jucat, au desenat și au învățat împreună despre empatie, generozitate, cinste și onoare.

Misiunea școlilor de vară cu #ScLipici, ca toți copiii să știe să scrie și să citească la finalul clasei a IV-a, se îndeplinește văzând cu ochii la Todireni și ne bucurăm că am putut să le fim alături, atât lor, cât și celorlalte școli pe care le susținem în această vară și alături de care sprijinim reducerea decalajelor în dezvoltarea competențelor de bază de citit-scris la acești elevi din ciclul primar”, au transmis reprezentanţii fundaţiei.

 

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
0.6 ° C
1.6 °
0.6 °
75 %
1.6kmh
100 %
vin
2 °
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Multă lume încă nu s-a hotărât cu cine votează. O fi din cauza ofertei bogate.

EDITORIAL

Cu stupoare constatăm în aceste zile că în mizerabila „Ciorbă” (am făcut referire la Vladimir Ciorbă, soțul pesedistei Laura Vicol, unul din creierele acestei...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...