Peste 20 de asistenți sociali, membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din Romania, filiala Botoșani, s-au întâlnit miercuri pentru a dezbate una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul social din județ în această perioadă.
Astfel, reprezentanții CNASR Botoșani au organizat un Atelier de dezbatere, care a abordat o analiză a problemelor cu care se confruntă persoanele vârstnice dependente sau singure, aflate în căutarea unor servicii adecvate nevoilor lor, precum şi modul în care furnizorii de servicii din județul nostru (publici și privați) pot răspunde eficient acestor nevoi.
„Aceste activități organizate de către Comitetul Sucursalei Botoșani, vin atât în sprijinul cunoașterii respectiv stabilirii unor relații profesionale între membrii rețelei de asistenți sociali din județul nostru cât și în sprijinul profesionalizării permanente a specialiștilor – cu scopul de a acorda servicii sociale de calitate și sustenabile persoanelor vulnerabile”, a precizat Daniel Hliban, președinte al CNASR Botoșani.
Evenimentul a avut loc la sediul Asociației „Împreună pentru bunici” Botoșani – Centru rezidențial Casa ”Sfântul Petru”, situat în strada Bucovina, nr. 71, municipiul Botoșani.
În cadrul evenimentului, asistenții sociali au prezentat diferite probleme cu care se confruntă în activitate, s-au căutat soluții și a fost făcută și o vizită a centrului rezidențial, unde 18 persoane vârstnice beneficiază de suport și consiliere din partea specialiștilor.
“Scopul nostru este de a veni în sprijinul atât al vârstnicilor, cât și familiilor acestora, prin eliminarea stereotipului legat de conceptul de azil de bătrâni sau abandon. ”, a precizat Raluca Sorlescu, asistent social în cadrul centrului și vicepreședinte al CNASR Botoșani.