sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocal BTÎPS Teofan, la Biserica "Sfântul Gheorghe" - "Era o rană a oraşului...

ÎPS Teofan, la Biserica “Sfântul Gheorghe” – “Era o rană a oraşului şi începe să se vindece” (video)

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost astăzi la Biserica „Sfântul Gheorghe”, pentru a evalua stadiul lucrărilor de reabilitare. Arhiereul a fost însoţit de primarul Cosmin Andrei, preotul paroh Dumitru Mateciuc şi Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean. Oficialii s-au întâlnit cu proiectanţii şi reprezentanţii firmei care execută lucrările. „Era o rană a oraşului şi începe să se vindece, cu mila Domnului, şi este foarte bine. După ce s-a vindecat rana de la Popăuţi, se vindecă şi rana de la Sfântul Gheorghe”, a declarat ÎPS Teofan.

În biserică, ÎPS Teofan i-a îndemnat pe cei prezenţi să rostească o rugăciune. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a spus că Petru Vodă „acum se bucură din cer că biserica lui se reface”.

Cred că se bucură din ceruri Voievodul Petru Rareș, după întristarea pe care a avut-o la Botoșani, la sfârșitul primei domnii, când oștile celui pe care multe doamne și bărbați îl admiră foarte mult, Suleyman Magnificul, când și-a trimis oștirile aici. Cred că pe la Botoșani pe undeva a avut loc bătălia și după o, din păcate, veche tradiție românească, o parte din boieri l-au trădat, s-au dat cu turcii. Și atunci a pierdut bietul voievod bătălia”, a mai afirmat ÎPS Teofan, adăugând că “trădarea este o caracteristică a omului laş, păcătos şi nu-l întâlnim doar în arealul românesc“.

ÎPS Teofan a propus ca, în condiţiile în care va permite proiectul, altarul de vară să fie amenajat, în spatele bisericii, acolo unde spaţiul este mai generos. Arhiereul a apreciat că ar putea fi un spaţiu pentru 3000 – 4000 de oameni, „dar nu în vreme de pandemie”.

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început în august 2020. Constructorul a dat asigurări că va finaliza lucrările până la sfârşitul acestui an.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
18.9 ° C
18.9 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
100 %
S
19 °
D
5 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...