Consiliul Județean, Direcția Silvică, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Garda Forestieră și Consiliul Județean al Elevilor au răspuns pozitiv la solicitarea maicilor de la Mănăstirea Agafton de a împăduri un versant afectat de alunecări de teren și care pune în pericol căsuțele de patrimoniu din curtea lăcașului de cult. Astfel, sâmbătă, 10 aprilie, angajați ai CJ și reprezentanți ai celorlalte instituții implicate au plantat cei 300 de puieți puși la dispoziție de Direcția Silvică din pepinierele proprii, dar și de Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Garda Forestieră.
„Ne pasă de natură, ne pasă de comunitatea în care trăim și nu puteam să nu răspundem pozitiv unei astfel de provocări. Suntem alături de măicuțele de la Mănăstirea Agafton și vom încerca să le ajutăm în continuare cât putem. Mă bucur că angajații Consiliului Județean și reprezentanții celorlalte instituții implicate au fost deschiși la această acțiune. Vreau să le mulțumesc tuturor, că deși este sâmbătă, și-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanțarea fizică, masca de protecție și celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care îi invită pe botoșăneni să viziteze Mănăstirea Agafton „pentru a se bucura de tihna și frumusețea acestui loc binecuvântat”.
Vicepreședintele Dorin Birta a ținut să le mulțumească celor prezenți la acțiune, felicitându-i totodată pentru faptul că au terminat de plantat mai repede decât era estimat. „Avem colegi harnici în Consiliul Județean și acest lucru se vede. Și ajutorul și logistica pusă la dispoziție de angajații Direcției Silvice și ceilalți parteneri nu au fost de neglijat, motiv pentru care le mulțumim. Am făcut cu toții o faptă bună și așteptăm să se prindă puieții. Nu am emoții în acest sens”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.
În cadrul acțiunii „Botoșaniul prinde rădăcini”, pe versantul de la Mănăstirea Agafton au fost plantați puieți de pin silvestru, mesteacăn, nuc, paltin de munte, cireși și castani.