Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a finalizat situaţia ce vizează cererile depuse în vederea participării elevilor din învăţământul primar şi gimnazial la activităţi remediale în cadrul Programului naţional „Şcoala după şcoală”.
Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că au fost depuse la unităţile de învăţământ 3.893 de cereri, reprezentând 11,20% din populaţia şcolară pe cele două cicluri de învăţământ. Vor participa la orele de pregătire 1.949 de elevi din învăţământul primar şi 1.944 de elevi din învăţământul gimnazial. Aceştia sunt elevii care în timpul orelor online nu au avut dispozitive electronice sau conexiune la internet, cei corigenți sau cu situația neîncheiată pe primul semestru, ori elevi care fac parte din categorii și grupuri vulnerabile, înregistrând regres școlar în primul semestru. Se recomandă efectuarea orelor remediale la limba română, matematică și științe, fără a fi exceptate însă și alte discipline.
„Conform calendarului, astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean vor stabili unităţile de învăţământ în care se vor organiza activităţi remediale în cadrul programului”, a mai precizat oficialul.
Contracte de muncă cu timp parțial semnate cu învățători și profesori
Învăţătorii şi profesorii care şi-au arătat disponibilitatea de a desfăşura activităţi remediale vor încheia contracte de muncă timp parțial, în limita a douăzeci de ore pe lună, pentru minim 12 elevi pe grupă (aceeași disciplină pentru același an de studiu sau mai puțin indicat, în regim mixt, dar obligatoriu prin activități față în față și nu online).
Orele de pregătire vor fi organizate începând cu 8 martie, la o lună de la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2020 – 2021. Unităţile de învăţământ care organizează Programul naţional pilot „Şcoala după şcoală” vor primi un sprijin financiar de 200 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris în program, pentru plata cadrelor didactice.