În bugetul pe acest an vor fi alocate fonduri pentru extinderea sistemului de supraveghere video la toate platformele unde se depozitează deşeurile menajere. Şi asta pentru a-i descuraja pe botoşănenii care aruncă deşeurile menajere la întâmplare.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
În urmă cu un an, la iniţiativa lui Cosmin Andrei, atunci viceprimar, municipalitatea a achiziţionat trei camere de supraveghere video care au fost amplasate în platformele pentru colectarea deşeurilor menajere. În baza imaginilor, transmise în timp real la dispeceratul monitorizat de poliţiştii locali, au fost identificate şi sancţionate persoanele care şi-au făcut un obicei din a abandona deşeurile pe domeniul public.
Acest sistem este un instrument util la îndemâna poliţiştilor locali, autorităţilor locale şi reprezentanţilor Urban Serv, care pot modifica programul de colectare, în aşa fel încât să nu mai existe platforme cu containere goale, dar cu mormane de deşeuri în mijlocul platformei. Totodată, pot fi identificate şi maşinile care aduc deşeuri din alte localităţi sau maşini ale societăţilor care nu plătesc taxa de salubrizare. „Scopul nu este să dăm amenzi, să aplicăm sancţiuni. Scopul este să modificăm comportamente, ca să avem o depozitare controlată a deşeurilor şi un spirit civic aşa cum ni-l dorim”, declara atunci Cosmin Andrei.
Mircea Magdalena, administrator public, a declarat că acest sistem şi-a dovedit eficienţa şi de aceea s-a luat decizia de a fi puse camere de supraveghere video la toate rampele. De la începutul acestui an, cu ajutorul imaginilor preluate de la cele trei camere, au fost amendaţi şase botoşăneni cu câte 700 de lei, alţi 15 botoşăneni primind avertisment.