Astăzi, 8 februarie, a început semestrul al doilea din anul şcolar 2020 – 2021. După ce din 9 noiembrie 2020, activitatea s-a derulat doar online, de astăzi, elevii din multe şcoli au revenit în bănci. Reluarea activităţii a coincis cu un nou episod de iarnă autentică.
Astfel, astăzi, 8 februarie, în două şcoli din comuna Hăneşti nu s-au ţinut cursuri. Din cauza drumului blocat de zăpadă, cadrele didactice şi elevii din Sărata şi Borolea nu au avut cum să ajungă la şcoală. În aceste condiţii, orele s-au ţinut online.
Şi alţi copii din judeţ nu au avut cum să ajungă la cursuri.
„A sunat clopoţelul. Îmi pare rău, însă eu nu sunt lângă colegii mei la şcoală. Suntem blocaţi de zăpadă. Vă rugăm să ne ajutaţi, eu vreau să fiu lângă colegii mei. Nu avem lumină, drumul nu a fost deszăpezit. Oare suntem şi noi copiii României?”, a transmis un copil din satul Dragalina – comuna Hlipiceni.
Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a explicat că toţi copiii care nu au reuşit să ajungă astăzi la şcoală vor avea absenţele motivate.
Oficialul a adăugat că alte probleme nu i-au fost semnalate din şcoli. „Deocamdată ei se bucură că s-au întâlnit, acesta este mesajul pe care l-am primit din aproape toate şcolile. Ne dorim să fie respectate toate regulile şi să nu avem probleme”, a mai precizat inspectorul şcolar general.
Peste 45.000 de copii şi elevi botoşăneni au reluat cursurile
Potrivit datelor centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, 45.050 de copii şi elevi botoşăneni, reprezentând 71,83% din populaţia şcolară, au început activitatea fizică în şcoli. Alţi 17.671 de preşcolari şi elevi (28,17%) îşi continuă activitatea online. În scenariul verde sunt 234 de şcoli (48,95%), în scenariul galben 217 (45,40%), iar în scenariul roşu 23 (4,39%). În carantină sunt cele şase unităţi (1,26%) din comuna Havârna.
„Pe 11 februarie, se termină carantina la Havârna şi vom vedea ce decizie va lua Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă se încheie carantina, şcolile din Havârna vor intra într-un anumit scenariu. Până pe 11 februarie, toţi copiii şi elevii de acolo îşi desfăşoară activitatea online”, a concluzionat Gabriel Hârtie.