Reducerea cuantumului burselor pentru elevii din municipiul Botoşani se află şi în atenţia Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE).
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Potrivit reprezentanţilor acestei structuri, primarul Cosmin Andrei, dar și cei care au votat în favoarea acestei propuneri, au ales să arate că problemele din educație nu reprezintă, în continuare, o prioritate, în ciuda insistențelor Consiliului Județean al Elevilor Botoșani, cât și de consilierilor municipali care s-au opus acestei decizii.
“Votul de astăzi (ieri – n.r.) a fost împotriva elevilor, împotriva sistemului educațional și împotriva școlii botoșănene. Suntem revoltați, însă vom lupta în continuare pentru elevi, pentru binele tuturor. Vom încerca să contactăm reprezentanții politici ai actualei administrații pentru a purta o serie de discuții cu aceștia“, a declarat Iosif Pintilie, președintele CJE.
Reprezentanţii elevilor susţin în continuare că este necesară majorarea burselor și au anunţat că vor purta discuții cu reprezentanții primăriei pentru a găsi o rezolvare la această problemă „ce afectează considerabil elevii”.
La şedinţa din 14 decembrie au votat pentru reducerea burselor consilierii PSD: Călin Bosovici, Silvia Diaconu, Petru Taielup, Marius Rogojinschi, Daniela Vicol, Bogdan Buhăianu, Marian Murariu, Dana Lăzăruc, Gabriel Tanasă, Marius Buliga şi Liviu Toma (Pro România). Au votat împotrivă consilierii PNL: Cătălin Boboc, Cătălin Flutur, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu, Daniel Botezatu, Andrei Amos, respectiv Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă, de la USR – PLUS.