Astăzi, 21 noiembrie, în aula Şcolii Populare de Arte „George Enescu” a avut loc festivitatea de premiere a celei de a treia ediţii a Festivalului internaţional „Bucuriile muzicii – Ritmurile Nordului”. La festivitatea de premiere au participat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Județean Botoșani, Liviu Andronic, directorul instituției și amfitrionul festivalului, Cătălin Olaru, consilier județean şi membru în Consiliul de Administrație a Școlii Populare de Arte.
Din cauza condițiilor epidemiologice, festivalul a fost organizat online. Cu toate acestea, s-au înscris 466 de tineri interpreți din Moldova, Ucraina, Italia și România, o participare record, în condiţiile în care, la ediţia din 2019 au participat 180 de concurenți.
Juriul, care a decis cui îi vor fi decernate premiile oferite de Școala Populară de Arte „George Enescu” și Consiliul Județean, a fost alcătuit din profesioniști ai muzicii, preşedinte fiind Florin Pop, directorul Școlii de Arte Satu Mare.
Doina Federovici, a transmis un mesaj de apreciere atât concurenților, cât și organizatorilor, reiterând sprijinul pe care îl va acorda culturii locale. „Dragi concurenți, din partea Consiliului Județean vă felicit pe toți pentru că ați participat. Sunt sigură că cei care veți fi premiați astăzi sunteți cei mai buni dintre cei buni, iar membrii juriului au făcut o selecție riguroasă ca de fiecare dată”, a afirmat Doina Federovici.
Marele trofeu a fost obţinut de o botoşăneancă
Marele trofeu al Festivalului internațional „Bucuriile muzicii – Ritmurile Nordului” din acest an a rămas la Botoșani, fiind cucerit de către tânăra interpretă Karina Cibotariu.
„Mă bucur că trofeul a rămas în județ. O felicit din toată inima pe Karina Cibotariu și îi urez să răzbată pe drumul pe care a pornit, chiar dacă nu-i va fi ușor. De asemenea, îi felicit pe profesorii săi, dar și pe organizatorii festivalului și îi asigur că vom continua să sprijinim cultura pentru ca aceasta să devină cu adevărat un brand al județului”, a declarat Doina Federovici.
Școala Populară de Artă „George Enescu”, aflată în subordinea Consiliului Județean, este una dintre cele mai importante instituții de cultură din Botoșani. An de an, modelează talente şi oferă un cadru elevat şi profesionist de afirmare şi educaţie.