Pe 19 noiembrie, municipalitatea botoşăneană va primi documentaţia revizuită pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Anunţul a fost făcut de Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Oficialul a dat asigurări că în luna decembrie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului care să finalizeze lucrările. „Cred că până la finele anului vom reuşi să stabilim constructorul. Vom vedea şi colegii de la achiziţii pe ce procedură ne dirijează, dacă o să fie procedură normală, sau simplificată. Să vedem întâi devizul general reactualizat şi bineînţeles, documentaţia reactualizată”, a precizat Cătălin Fetcu.
Cel mai probabil, abia în primăvara anului viitor vor fi reluate lucrările la teatru.
În aceste condiţii, Teatrul „Mihai Eminescu” va mai trece o iarnă fără să fie reabilitat. Cătălin Fetcu a explicat însă că nu mai sunt necesare alte lucrări de conservare a clădirii, acestea fiind făcute anul trecut. „Sus e pus carton bitumat. Conservarea lucrărilor este făcută cu simţ de răspundere”, a dat asigurări Cătălin Fetcu.
Cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului
Municipalitatea are cinci milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului. Valoarea totală a investiţiei este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro, costurile suplimentare urmând a fi asigurate de la bugetul local.
Aceasta este a doua finanţare europeană obţinută de primărie pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, vor urma lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.
În exerciţiul financiar 2007 – 2013, edilii botoşăneni au avut tot cinci milioane de euro pentru teatru. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.
Reabilitarea teatrului este aşteptată de botoşăneni, dar şi de actorii care îşi desfăşoara activitatea, în condiţii improprii, în Casa Tineretului.