spot_img
duminică, aprilie 20, 2025
AcasăLocal BTMuzeul Ştefăneşti rămâne închis. Singurul angajat a plecat la muncă în Germania

Muzeul Ştefăneşti rămâne închis. Singurul angajat a plecat la muncă în Germania

Muzeul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti nu poate fi redeschis din lipsă de personal. Luni la rând au fost blocate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din instituţiile publice, iar singurul angajat de acolo şi-a dat demisia şi a plecat la muncă în Germania. Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean, a anunţat că va fi organizat un concurs pentru angajarea unui supraveghetor şi a unui muzeograf cu jumătate de normă. „Până nu vom angaja persoanele respective, nu vom putea deschide muzeul”, a adăugat oficialul.

Reabilitarea muzeului din Ştefăneşti s-a făcut în perioada 2017 – 2019 şi a presupus un efort financiar de 900.000 de lei. Fondurile au fost asigurate de Consiliul Judeţean Botoşani. „Clădirea reabilitată este aceeaşi unde a funcţionat muzeul, până în anul 2011. Aceasta aproape că se autodemola, însă am reuşit, prin finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean, să obţinem un imobil reamenajat şi dotat pentru a deveni un adevărat centru cultural”, a precizat Aurel Melniciuc.

Pentru Muzeul Ştefăneşti a fost strâns suficient material, atât din colecţiile Muzeului Judeţean, cât şi din donaţia Fundaţiei “Ştefan Luchian”, condusă de profesorul Aglaia Corneanu.

Sala principală a muzeului a fost recompartimentată şi extinsă şi va găzdui expoziţii tematice temporare, conferinţe dar şi alte manifestări culturale. Pentru început, vor fi expuse tablouri din patrimoniul Muzeului Judeţean. „Pe viitor, ca urmare a unor concursuri pe care le gândim împreună cu Consiliul Judeţean şi Primăria Ştefăneşti, vom reuşi să adunăm colecţii bogate pe care să le punem la dispoziţia publicului vizitator. Începând cu anul viitor ne-am gândit să organizăm şi un concurs Ştefan Luchian, dedicat în principal copiilor talentaţi. Sperăm să atragem numeroşi copii talentaţi de la liceele de artă din întreaga ţară, din Republica Moldova, Ucraina şi diaspora”, a mai spus directorul Muzeului Judeţean.

Viitorul centru cultural va putea găzdui şi tabere de creaţie.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.3 ° C
14.6 °
13.3 °
92 %
0.3kmh
98 %
D
23 °
lun
24 °
mar
25 °
mie
25 °
J
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai ce am dat la ziar și s-a și rezolvat avaria. Probabil s-au luat cu sărbătorile și au uitat.

EDITORIAL

Ne-am aștepta ca, având în vedere vremurile și tehnica, cei de la butoane să fie mai prudenți atunci când vine vorba despre manipulare și...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...