Stațiunea Slănic Moldova este frumoasă în orice anotimp al anului, însă toamna orașul se află la apogeul splendorii sale.
Toamna este anotimpul perfect să petreci ca turist o săptămână la Slănic Moldova. Acum vremea este propice pentru hoinărit în natură, pentru că nu este nici cald, nici frig. Orașul arată impresionant acum, când natura și-a îmbrăcat haina sa multicoloră, ce ne bucură an de an. Copacii au frunzele ruginii, iar stolurile de păsări călătoare se grăbesc să plece în țările calde. Toate atracțiile turistice din zonă sunt o perspectivă de călătorie primitoare, în special pentru turiștii care vor să aibă parte de priveliști fabuloase.
Peisajul natural din Slănic Moldova este unul minunat, care nu s-a schimbat secole de-a rândul. Ca niciunde, stațiunea îți dă sentimentul deplin al acestei țări, care poate fi pentru turiști o experiență frumoasă. Aici, mai mult ca oriunde, ai sentimentul că România este o țară deosebită, care îți deschide un orizont spre care tindem, fără să-l epuizăm vreodată.
În Slănic Moldova, până și aerul vibrează de frumusețea absolută a peisajului, ce pare conceput din totdeauna, parcă de la începutul lumii. Culmile montane, pădurea dar și multe atracții turistice, precum sunt traseul „300 de scări” sau cheile și cascada Slănicului, pot demonstra mereu frumusețea acestei zone din țara noastră.
În inima orașului, un imens parc se desfășoară pe o suprafață de 4,16 ha și impresionează prin Foișorul Muzical, unde turiștii se pot relaxa într-un cadru încântător. Aici, George Enescu și-a ținut primul concert în fața publicului, la vârsta de 9 ani. El se afla în stațiune împreună cu familia, iar concertul a fost dedicat „în folosul săracilor”.
Faima orașului o face însă principala atracție turistică – renumitele izvoare minerale din Slănic Moldova.
În stațiune, turiștii pot vedea și Cazinoul Regal, care a fost construit în vremea Regelui Carol I. Aici atmosfera este atât de pătrunzătoare, încât parcă te simți pe vremea lui Carol I. Fațada este de o frumusețe impresionantă, prin înălțimea și geometria formelor sale. Cazinoul este opera unor artiști, efectul creat este de un rafinament decorativ atent studiat în vremurile acelea de demult.
Atmosfera orașului este foarte plăcută, iar peisajul te face să trăiești revelațiile naturii în orice anotimp, în fiecare an.
De la Slănic Moldova, turiștii pot pleca cu mașina la Tg. Ocna, care se află la doar 14 km, prilej pentru a contempla peisajul și a trăi revelațiile naturii. La salina Tg. Ocna, care se află la 240 m adâncime, ei se pot bucura de relaxare și de mișcare pentru că există și terenuri de baschet, minifotbal și tenis de masă. Salina oferă și posibilități de tratament ale afecțiunilor respiratorii și de reculegere în lăcașul bisericii „Sfânta Varvara„. La salină există și „Muzeul Sării” care este foarte interesant și poate fi vizitat de turiști.
La 6 km de Slănic Moldova se află Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” care fiind într-un cadru mirific, pe Muntele Bolovanu, materializează ideea de măreție divină. Aici fiecare turist poate simți o acuitate fără precedent al acelor timpuri, care parcă se întorc să spună o poveste despre mărețul domnitor.
În această stațiune, turistii se pot caza la Moldavia Class, o vila de 4 stele care poate impresiona orice turist. În perioada sărbătorilor de Paște, sau de Crăciun și Revelion, la vilă se oferă pachete speciale cu tarife bune de cazare. Se poate plăti și cu tichete de vacanță.
Vila este situată într-un cadru natural foarte frumos, are parcare video supravegheată. Fiecare apartament are centrală proprie pe gaz, internet wireless gratuit, dormitor și living cu televizoare cu ecran plat, bucătărie complet utilată, baie cu cadă la dormitor, living spațios cu loc de servit masa și balcon.
În spatele vilei se află un loc de joacă pentru copii, cu balansoar, foișor, loc pentru grătar. În cadrul vilei, oaspeții se pot relaxa la saună și jacuzzi. Mulți oaspeți au venit aici și în sezonul de iarnă, pentru a se distra la schi pe Pârtia Nemira, care este în apropiere, la doar 3 minute cu mașina.
Slănic Moldova se remarcă și prin Sanatoriul Balnear unde turiștii pot face tratamente pentru vindecarea unor afecțiuni și boli, pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Stațiunea este cu siguranță locul ideal pentru a face o vacanță frumoasă, benefică pentru starea interioară și pentru sănătate. (Valentin Bogdan)