sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăLocal BTProiect transfrontalier implementat de Asociaţia "Mugurelul" Dorohoi

Proiect transfrontalier implementat de Asociaţia “Mugurelul” Dorohoi

Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă Ungheni – Republica Moldova, implementează proiectul „Cooperare pentru promovarea activităţilor culturale tradiţionale în zona transfrontalieră”. Cei doi parteneri, împreună cu şase instituţii din reţeaua extinsă, respectiv Casa Sindicatelor „Nicolae Iorga”, Şcoala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, Şcoala de Muzică Ungheni, Centrul Raional de Creaţie al Copiilor Ungheni, Casa Raională de Cultură Pîrliţa, cooperează pentru repunerea în circuitul transfrontalier a unor valori tradiţionale comune care fac parte din cultura intangibilă.

Potrivit celor precizate de profesorul Irina Miron, proiectul va asigura o contribuţie notabilă la conservarea patrimoniului cultural şi istoric, cu influenţă directă în dezvoltarea turismului în zona transfrontalieră, prin creşterea capacităţii de promovare a valorilor culturale.

Proiectul se derulează în perioada martie 2020 – februarie 2021, în baza unei finanţări de 107.829 de euro.

Până la această dată s-au organizat online conferinţa de lansare a proiectului şi instruirea cu schimb de experienţă între organizaţiile din reţeaua extinsă, precum şi investigaţiile în teren pentru elaborarea a două studii privind moştenirea culturală, urmând selecţia a 50 de tinere talente şi instruirea acestora pentru a participa la două festivaluri folclorice.

Considerăm că valorile tradiţionale comune pot fi repuse în circuitul transfrontalier printr-o bună cooperare între instituţiile implicate cu reale beneficii pentru comunităţile locale şi dezvoltarea turismului în zonă”, a mai transmis Irina Miron.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
12.6 °
77 %
2.3kmh
100 %
S
23 °
D
6 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...