Lupta de la Botoșani dintre primarul Cătălin Flutur (PNL) și viceprimarul Cosmin Andrei (PSD), care se decide la 16 voturi nu este singulară în județ.
Primăria comunei Hlipiceni a fost decisă la șapte voturi. Candidatul PSD Gheorghe-Marian Luchian a strâns 564 de voturi din cele 1.295 valabil exprimate, adică 43,55%, în timp ce Mihai Șpaiuc, candidatul PNL, a adunat 557 de voturi, reprezentând 43,01%.
Gheorghe-Marian Luchian a câștigat în Hlipiceni la o diferență de 63 de voturi, în timp ce Mihai Șpaiuc a avut cu 54 de voturi mai mult în Dragalina și cu două mai mult în Victoria.
La Consiliul Local (CL), PNL a avut cu 13 voturi mai mult decât PSD, 532 la 519, dar ambele partide vor avea câte cinci consilieri. ALDE va completa CL-ul cu doi consilieri, iar PMP cu unul.
Relativ strânsă a fost și lupta pentru Primăria Viișoara, păstrându-se astfel tradiția de acum patru ani. Și de această dată primarul în funcție și-a pierdut mandatul. Dinu Moroșan, candidat ALDE, a obținut 26,8% din voturi, fiind detronat de tânărul medic veterinar social-democrat, Laurențiu Rîmbu, cu 32,6% din voturi. Pe locul 3 s-a situat Daniel Hurmuz de la PNL cu 20,6%, în timp ce pe locul 4 a terminat cursa electorală cel mai tânăr candidat din județ, Cătălin Iosub (PMP), 17,4%. Diferența de voturi dintre Laurențiu Rîmbu și Daniel Hurmuz, locul 1 și locul 4, este de doar 147 de voturi. Ultimii doi candidați au obținut un număr nesemificativ de voturi, Constantin Hurmuz (Pro România) – 13 voturi și Petru Cojocariu (Dreapta Liberală) – 12 voturi, adică 1,3%, respectiv 1,2%.
În mandatul trecut, cei 11 consilieri locali proveneau de la șapte partide, trei PNL, câte doi de la PSD și PRU și câte unul de la PRM, PER, PMP și Partidul Verde, fiind unul dintre cele mai eterogene CL-uri din întreaga țară. Acum, chiar dacă s-au mai concentrat voturile, acesta rămâne un CL destul de eterogen, în sensul că va reuni reprezentanții a cinci partide: câte trei consilieri de la PSD și ALDE, câte doi de la PMP și PNL și unul de la PNȚCD.