Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a reuşit să rezolve în mare parte problema deficitului de personal nedidactic din şcoli. Pornind de la măsurile care trebuie luate în actuala criză sanitară, conducerile unor şcoli au solicitat posturi suplimentare pentru personalul de întreţinere, muncitori sau fochişti. „Am avut din partea şcolilor solicitări privind un număr de 72 de norme nedidactice de suplimentat. După ce am finalizat toată activitatea de normare pe fiecare unitate de învăţământ, am reuşit să rezolvăm undeva la 85% dintre solicitări, în sensul în care am alocat 61 de posturi nedidactice la diferite unităţi de învăţământ”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.
Potrivit oficialului, diferenţa de 11 norme reiese din faptul că unele unităţi au solicitat câte două posturi, însă au primit câte unul.
„Printr-un management al resurselor umane la nivelul inspectoratului şcolar bine pus la punct, am reuşit să identificăm posturi care nu mai sunt utile în momentul de faţă în anumite unităţi şi le-am relocat acolo unde problema era stringentă. De la Ministerul Educaţiei am primit o suplimentare de 15 posturi, diferenţa de până la 61 am rezolvat-o la nivelul judeţului şi am asigurat unităţilor de învăţământ acele norme necesare, mai ales acum, în această situaţie. În mare parte, zic eu, am reuşit pe moment să rezolvăm problema personalului nedidactic din şcoli”, a precizat inspectorul şcolar general.
Dată fiind scăderea populaţiei şcolare, a fost posibilă transformarea unor posturi didactice în posturi pentru personalul nedidactic. „Noi primim un număr total de posturi de la Ministerul Educaţiei şi trebuie să ne încadrăm în acel număr. Cum reuşim aici la nivelul judeţului este problema noastră. Resursa umană din învăţământ este într-o continuă mişcare şi, în momentul în care vom mai avea posturi la dispoziţie, vom rezolva şi alte solicitări. Noi deja avem o listă cu celelalte unităţi de învăţământ unde nu am reuşit să rezolvăm solicitările şi posturile disponibile vor fi direcţionate cu prioritate spre acestea”, a concluzionat Gabriel Hârtie.