Filiala botoşăneană a programului educațional „Ajungem MARI” caută voluntari care să lucreze cu copiii și tinerii din centrele de plasament. Cei interesaţi să participe la activităţi online se pot înscrie până pe 11 octombrie, acestea urmând a se desfăşura în perioada decembrie 2020 – iunie 2021.
Se caută persoane cu vârsta de peste 16 ani. „Ajungem MARI” va organiza și anul acesta training pentru nou veniți. Elementul de noutate în selecție este prezența unor abilități de operare PC, dar și posibilitatea de instruire în acest sens, pusă la dispoziție de asociație. Cei interesaţi găsesc mai multe informaţii la adresa https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.
„La Botoșani, din luna martie realizăm online activitatea, însă din vară am reușit și câteva ieșiri, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară. Cred că este important să învățăm mai multe inclusiv despre online, e un proces de pregătire, învățare, adaptare, dar la finalul căruia noi putem veni în sprijinul copiilor și al tinerilor chiar și de la distanță”, a precizat psiho-pedagogul Adina Pascal, coordonatorul local al programului „Ajungem MARI”.
Voluntarii vor lucra câte două ore pe săptămână pentru a-i ajuta pe copii să aprofundeze materia din programa școlară, de o atenţie specială beneficiind cei care vor susţine anul viitor Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.
În prezent, 26 de copii din centrele de plasament din municipiul Botoșani beneficiază de suportul a 12 voluntari, cunoscându-se rezultate satisfăcătoare în cadrul modulului în curs de finalizare.
„Ajungem MARI” – program demarat de Asociaţia Lindelfeld
„Ajungem MARI” este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate.
Asociația a fost fondată în 2013, iar după un an a fost demarat programul „Ajungem MARI”. Acest program s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii şi tineri, cu scopul de a-i sprijini să ajungă adulți responsabili, independenți și integrați civic.
Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în prezent, în București și în cele 24 de județe în care există voluntari, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare.