Muncitorii de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) au început de câteva zile să dezafecteze căsuţele din lemn de pe Pietonalul Unirii. Ieri, 21 septembrie, mai erau în zonă doar două şi o parte din a treia, pregătită pentru transport.
Aceste căsuţe au fost folosite în ultimii ani cu prilejul târgurilor organizate în preajma marilor sărbători din an – meşteşugarilor, Mărţişorului, altor manifestări organizate de primărie. Totodată, aici au vândut produsele producătorii locali participanţi la Târgul de weekend, organizat în parteneriat cu Direcţia Agricolă. De la izbucnirea pandemiei, căsuţele nu au mai fost utilizate.
Amplasarea căsuţelor nu a fost însă pe placul unor botoşăneni care locuiesc sau obişnuiesc să treacă zilnic prin zonă. Au existat solicitări, inclusiv în Consiliul Municipal Botoşani, vizând dezafectarea acestor construcţii pe motiv că restrâng spaţiul destinat promenadei şi strică aspectul general al zonei.
Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a explicat că acele căsuţe au fost amplasate cu scopul ca municipalitatea să organizeze mai multe manifestări în colaborare cu instituţii şi ONG-uri. „Încet – încet, am rămas doar cu târgul produselor tradiţionale pe care nu am mai putut să-l organizăm în ultimele luni, din cauza pandemiei. Au fost multe discuţii pe tema asta, dar nu a fost în ideea de a sabota agenţii economici de pe pietonal şi de a strica imaginea oraşului. În toate marile oraşe din ţară şi din lume sunt zone cu căsuţe din lemn„, a declarat Eugen Ţurcanu.
Potrivit oficialului, căsuţele nu încurcau circulaţia deoarece erau amplasate între jardinierele din beton. „În oraşul acesta, cum încerci să schimbi ceva, încep bocitoarele de serviciu, care în orice iniţiativă văd ceva rău. Acolo puteau să fie tot felul de târguri, prezentări diferite, dar nu a fost să fie”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.