SĂNĂTATE
Suntem în cea mai grea perioadă din ultimii 50 de ani, prin care nu au trecut nici părinții noștri, în privința epidemiilor și sănătății populației…. vremuri dificile care ne-au arătat cât de nepregătit este județul Botoșani din punctul de vedere al sistemului sanitar, după o dominație pesedistă de aproape 30 de ani. Cum ar fi evoluat pandemia de coronavirus dacă unitățile spitalicești erau dotate corespunzător, dispuneau de personal medical foarte bine pregătit și instruit? Dar cel mai important, DE CE conducerea PSD a Consiliului Județean Botoșani, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Mavromati, a rămas INERT în aceste luni de zile în care pandemia de coronavirus a cuprins județul Botoșani? DE CE a fost nevoie să facem eforturi uriașe pentru a schimba conducerile Spitalului Județean și Direcției de Sănătate Publică cu oameni capabili să gestioneze o criză sanitară? Lucrurile trebuie să se schimbe!
De aceea, de aproape jumătate de an, la conducerea Direcției de Sănătate Publică, instituția care, în această perioadă, coordonează lupta împotriva Covid-19 la nivelul județului, se află doamna doctor Monica Adăscăliței, care a gestionat foarte bine criza sanitară. Astfel, județul nostru a coborât de pe locul trei la nivel național, privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, până pe locul 29. Toate acestea nu ar fi putut fi posibile fără lucru în echipă, dovedite prin colaborarea foarte strânsă cu noua conducere, numită în aceeași perioadă, a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati”, în persoana domnului doctor Radu Malancea, care efectiv a eliberat unitatea spitalicească de inamicul invizibil. Este un plus extraordinar pentru Partidul Național Liberal prezența doamnei doctor Monica Adăscăliței pe lista de consilieri municipali și a domnului doctor Radu Malancea pe lista de consilieri județeni.
Obiectivele mele pe domeniul sănătății:
- Stabilirea posibilităților de testare pentru Covid-19, cu caravana mobilă pentru cetățenii din mediul rural.
- Stabilirea a 4 patru centre zonale (Trușești, Darabani, Flămânzi și Bucecea) pentru prevenirea epidemiilor și a îmbolnăvirii populației defavorizate din mediul rural în cadrul prevenției instituite de programele naționale de prevenție (de tip COVID 19, TBC, patologii oncologice, cardiovasculare, diabet și boli de nutriție).
- Integrarea programelor naționale de sănătate prin intermediul DSP Botoșani și stabilirea a cel puțin 10 puncte de analize medicale pentru cetățenii din mediul rural.
- Caravane medicale organizate trimestrial pe 4 trasee din județ pentru analize uzuale acolo unde populația nu are acces la un doctor, cu sprijinul și la solicitarea primăriilor.
- Reabilitarea secțiilor Spitalului Județean Botoșani pe etape, precum și a tuturor spitalelor și sanatoriilor din subordinea Consiliului Județean.
- Reabilitarea prin fonduri europene sau guvernamentale a tuturor unităților medico-sociale din subordinea Consiliului Județean, cu identificarea priorităților cu serviciile din subordine și a conducerii acestor unități.
- Sprijin guvernamental și susținere de la nivel județean pentru modernizarea Spitalului Municipal Dorohoi, prin dotarea blocului materno-infantil.
- Modernizare și extindere a Unității de Asistenţă Medico – Socială „Dr. Elena Popovici” din Flămânzi, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani.
Comandat de: PNL Botoșani, Realizat de: TEKIT WEB ELECTRONICS S.R.L., Cod mandatar financiar: 21200012