Teatrul „Mihai Eminescu” va continua să prezinte spectacole în aer liber, atât cât vremea va permite acest lucru. Mai mult, în această perioadă complicată, actorii botoşăneni şi-au propus să rămână în slujba comunităţii.
Traian Apetrei, directorul teatrului, a declarat că, în cele aproape aproape şase luni care au trecut de la izbucnirea acestei pandemii, Teatrul „Mihai Eminescu” şi-a căutat drumul de urmat. În primele săptămâni, întreg personalul a avut concediu de odihnă. După perioada de concediu, s-a convenit asupra unui program conturat pe două direcţii. „Pe de o parte, am decis să nu întrerupem mult timp activitatea artistică pentru că actorii, ca şi alţi profesionişti, au nevoie de un exerciţiu zilnic. Pe de altă parte, ne-am dorit să nu pierdem apetitul spectatorilor pentru teatru, socotind teatrul ca o terapie necesară în această perioadă în care multă lume era de-a dreptul înspăimântată, multă lume îşi pierduse, să spunem, un reper. Teatrul, prin tematică, prin spectacole s-a dorit a fi un fel de pilulă energizantă, un fel de pilulă de încredere pentru publicul său”, a precizat Traian Apetrei.
Patru premiere de la debutul pandemiei
Potrivit oficialului, de la debutul pandemiei, instituţia a realizat patru premiere. Prima a fost în mediul online, „Conu Leonida”, în regia lui Ioan Creţescu, după care au urmat „Întoarcerea de acasă”, în regia Silviei Răileanu, „Consiliu de familie”, regia Antonella Cornici şi „Patima Roşie”, regia Cristian Gheorghe.
„Teatrul <Eminescu> a fost unul dintre cele norocoase din ţară, în sensul că am avut la dispoziţie trei locaţii în care să ne prezentăm spectacolele, respectiv Complexul de Agrement Cornişa, apoi în Amfiteatrul de la Memorialul Ipoteşti şi la Tridex Sport Arena, în apropierea Casei Tineretului. Aşa se face că aproape în fiecare sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica am avut câte un spectacol”, a explicat oficialul.
La spectacole au participat 969 de spectatori plătitori, veniturile totalizând 14.000 de lei.
„Activitatea noastră continuă. Sâmbătă vom juca <Patima roşie> la Cornişa, iar a doua zi <Bani din cer>, la Ipoteşti. Totodată, pregătim o altă premieră pentru 19 septembrie, <Zăpezile de altădată>”, a concluzionat Traian Apetrei.
Toate spectacolele s-au derulat cu respectarea normelor legale în vigoare impuse de actualul context epidemiologic.