Biserica „Sfântul Gheorghe” Botoşani a intrat în şantier. Muncitorii de la firma care a câştigat contractul au dezafectat în aceste zile scena unde au fost oficiate în ultimii ani slujbele religioase pe 23 aprilie, în cinstea Marelui Mucenic Gheorghe, ocrotitorul bisericii şi al oraşului. Totodată, muncitorii au de demontat schelele ridicate lângă biserică încă din anul 2004. Pe trotuarul dinspre strada Ion Pillat au fost puşi stâlpi pentru susţinerea panourilor care delimita şantierul.
Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început pe 10 august, evenimentul fiind marcat printr-o slujbă oficiată de un sobor de preoţi la care au participat primarul Cătălin Flutur, Adriana Zăiceanu, administrator public şi alţi botoşăneni.
Potrivit preotului paroh, Dumitru Mateciuc, demararea lucrărilor reprezintă un moment istoric, mai ales că are loc după cinci licitaţii şi trei revizuiri ale documentaţiilor.
Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate în maxim 24 de luni, până cel târziu în data de 10 august 2022.
Acest contract a fost câştigat de asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.
Reabilitarea „Bisericii „Sfântul Gheorghe” este un proiect foarte aşteptat de botoşăneni. Biserica „Sfântul Gheorghe” este monument istoric, fiind datată în anul 1551, ca prima ctitorie botoşăneană a Doamnei Elena Rareş. Arhitectura bisericii este influenţată de cea a Bisericii „Sfântul Nicolae”, de la Mănăstirea Popăuţi. Biserica „Sfântul Gheorghe” a fost ridicată pe ruinele unei biserici mai vechi din târgul Botoşanilor.