De la începutul acestei săptămâni, echipele echipele Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement acţionează în cimitirul Eternitatea, zona invadată de vegetaţia crescută la întâmplare. În unele zone crucile nu se mai văd, spre nemulţumirea botoşănenilor care ajung frecvent în cimitir pentru a pune o lumânare sau o floare la mormintele celor plecaţi din această lume. Unii botoşăneni le-au spus muncitorilor DSPSA, văzându-i la lucru, că ar fi de acord să plătească o taxă anuală numai să ştie că mormintele sunt întreţinute aşa cum trebuie.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Primarul Cătălin Flutur şi Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA au ajuns ieri în zonă pentru a analiza modul în care muncitorii acţionează. Eugen Ţurcanu a arătat că vegetaţia în unele zone depăşeşte înălţimea unui om, apreciind că muncitorii „fac o muncă de Sisif”. În multe zone, cositorile sunt ineficiente fiind necesară folosirea drujbelor.
„Au făcut câteva alei. Nu ştiu când ieşim, poate în două trei săptămâni, deşi avem patru zile de când lucrăm şi parcă e ca la Meşterul Manole aici”, a declarat primarul. Edilul a reamintit că, în principal vegetaţia a crescut pe mormintele de care nu se mai îngrijeşte nimeni. „Încă o dată se dovedeşte un lucru pe care l-am spus de multe ori şi care a fost blocat în Consiliul Local timp de patru ani. Sunt morminte care nu mai au aparţinători, nu mai au pe nimeni în spate. Se spune ca aparţinătorul să-şi îngrijească mormântul, dar mormântul e de la 1900, 1800, nu mai este nici un nepot, nici un strănepot, nu mai are cine să-l îngrijească”, a afirmat primarul.
Edilul a reamintit de soluţia găsită de mai mult timp şi anume reconcesionarea locurilor de veci abandonate. „Să folosim mormântul pe care nu-l mai îngrijeşte nimeni, cu anunţarea în prealabil, îl dăm altcuiva care are nevoie, facem slujba de pomenire că de aceea am şi cerut de la Mitropolia Moldovei aprobarea. Atunci am avea peste o mie de locuri de veci în cele două cimitire”, a mai explicat edilul.
Vegetaţia tăiată din cimitir este încărcată şi transportată la noul centru pentru deşeurile reciclabile, deschis de municipalitate în zona Rediu.