Fostul europarlamentar Mihai Țurcanu a organizat ieri o conferință de presă în care a anunțat că a preluat, ca interimar până la organizarea unui concurs, șefia Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
La conferință acesta a apărut îmbrăcat în halat alb, motivând că a „ales să poarte halatul medicului veterinar, pentru că instituția DSVSA Botoșani este condusă și coordonată de către medici veterinari, care se ocupă de sănătatea animalelor și nu în ultimul rând de sănătatea publică”. Acesta a fost însoțit de directorul adjunct, Ovidiu Airimițoaie, de Teodor Harabagiu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, dar și de președinții a două asociații de crescători de animale, Ionică Nechifor, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani și șeful Stațiunii de cercetare Popăuți, și Ciprian Andrei Feraru este președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din Botoșani.
Acesta a ținut să aibă un mesaj către medicii veterinari concesionari, dar și către fermieri. Astfel, el le-a transmis crescătorilor de animale că acțiunile sanitar-veterinare ca de exemplu aplicarea de crotale sau înregistrarea acestora sunt gratuite, fiind decontate de stat. „Orice medic veterinar de liberă practică, care pretinde vreo sumă pentru astfel de acțiuni o face contrat legii și îi invit pe toți crescătorii să nu pice în această capcană. Vom avea această discuţie și cu dumnealor”, a subliniat Țurcanu, adăugând că și oamenii trebuie să-și declare în termenul legal animalele intrate în gospodării prin fătare sau cumpărare.
Mihai Țurcanu susține că nu va avea vreo problemă în a gestiona instituția, chiar dacă la funcția în care a fost numit au visat alți 17-18 colegi. El susține că a căpătat experiență de negociator în timpul mandatului de europarlamentar.
De profesie medic veterinar, Mihai Țurcanu, în vârstă de 44 de ani, a fost numit la șefia DSVSA Botoșani luni seară. El a condus ANSVSA în perioada 23 mai 2012 – 13 martie 2013, când a demisionat din cauza scandalul laptelui importat din Ungaria și contaminat cu aflatoxină. Ulterior a fost consilierului premierului Victor Ponta. Pe 2 martie 2015 a devenit europarlamentar după demisia lui Eduard Hellvig, care, ulterior, a fost validat de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de director al SRI.