Centrul Județean de Voluntariat Botoșani a demarat Campania „Dăruim Acasă”, în cadrul căreia va construi o casă pentru o familie defavorizată.
Din cazurile sociale aduse în atenţia echipei Centrului Judeţean de Voluntariat Botoşani, a fost aleasă familia Bereșteanu, din localitatea Podriga. Familia are șase copii cu vârste cuprinse între 7 luni și 12 ani. Tatăl este singurul angajat iar veniturile familiei și timpul mamei fiind dedicate în totalitate creșterii și educației copiilor.
În urmă cu 4 ani, când fetița familiei, Iuliana și-a exprimat dorința de a învăța la o școală din orașul apropiat aceștia s-au mutat la şapte kilometri de Podriga, în Săveni unde ”școlile sunt mai bune” și ” tatăl și-a găsit loc de muncă ca mecanic auto”, aşa după cum a povestit fetiţa, Toți cei opt membri ai familiei locuiesc acum cu chirie într-un apartament cu două camere din Săveni. Cei 40 de metri pătraţi împărțiți de cei șase membri fac dificilă rezolvarea temelor acasă, spre exemplu. În ciuda greutăţilor, Iuliana (12 ani) și frățiorul Ianis (8 ani) au rezultate deosebite la școală iar frățiorii mai mici sunt la grădiniţă.
„Deși părinţii copiilor și-au dorit ca pe parcursul anilor să reabiliteze locuința din Podriga cât să poată locui acolo, acest lucru nu a mai fost posibil. Toate veniturile familiei Bereșteanu ajung doar pentru educația și cele necesare copiilor. Condițiile decente de locuire vor însemna pentru ei șansa la un viitor mai bun.
Până acum, au răspuns apelului nostru Primăria Săveni, Lidab Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret . În continuare se strâng bani și materiale de construcție pentru ca acești oameni să se simtă <acasă>. Puteți adăuga o cărămidă făcând donații aici: 𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐈𝐁𝐀𝐍: 𝐑𝐎𝟖𝟒𝐁𝐓𝐑𝐋𝐑𝐎𝐍𝐂𝐑𝐓𝟎𝟒𝟒𝟏𝟑𝟔𝟐𝟓𝟎𝟏
Banca Transilvania, sucursala Botoșani Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani, cod donație #001 ”Dăruim Acasă ”
Campania își dorește să promoveze oameni cu iniţiativă care produc o schimbare în bine în viața comunităților în care trăiesc, îmbunătățind nivelul de viață și șansele pentru un viitor mai bun a membrilor din comunitate”, au transmis reprezentanţii Centrului Judeţean de Voluntariat Botoşani.
Campania demarată de Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani demonstrează, dacă mai era cazul, că reprezentanţii societăţii civile sunt un exemplu de implicare în sprijinirea persoanelor defavorizate. Campaniile umanitare sunt binevenite în condiţiile în care aproximativ șase milioane de români trăiesc în sărăcie. Printre persoanele cele mai vulnerabile se numără 1,5 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani) și peste 730.000 de persoane vârstnice. Potrivit raportului anual al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), unul din doi copii din mediul rural trăieşte în sărăcie, în condiții foarte grele.