Câţiva tineri talentaţi, reuniţi în „Cenaclul de vineri”, le oferă botoşănenilor prilejul de a petrece seri deosebite pe tărâmul artei. Prima Seară de Artă a avut loc pe 18 iunie, pe terasa Old School. Cei care au dat curs invitaţiei au urmărit un spectacol deosebit, care a îmbinat muzica, poezia și pictura.
Următoarea Seară de Artă va fi joi, 2 iulie, începând cu ora 20.00, tot pe terasa Old School!
„Și dacă data trecută am avut de toate – muzică jazz, pop, românească sau hituri internaționale, acum propunem o seară de folk românesc, de chitară și de șlagăre, care o va avea în prim-plan pe proaspăta liceană Teodora Grumeza, dar și pe câțiva invitați ai ei. Vom expune tablourile tinerei Ștefana Giosu și, în premieră, vom prezenta hainele personalizate manual de Ruxandra Laza, elevă a Liceului de Artă <Ștefan Luchian>. Nu uităm nici de poezie: Andra Adăscăliței, membră Drama Club, va interpreta poeziile pline de emoție ale Ecaterinei Pânzariu, într-o manieră unică”, au transmis organizatorii.
Manifestarea va fi organizată cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemia de coronavirus.
„Prezența voastră înseamnă în primul rând susținerea tinerilor și a artei orașului nostru, astfel că vă așteptăm la Old School să petrecem o seară minunată de artă împreună, să vă distrați și, bineînțeles, să cântați cu noi!”, au mai spus reprezentanţii Cenaclului de vineri.
Cenaclul a fost iniţiat de elevi ai Liceului de Artă „Ştefan Luchian”. „Suntem patru liceeni la Arte care mereu ne uitam în urmă la manifestările gen Flacăra și ne gândeam numai la prima vedere câți tineri talentați are orașul nostru, care cu greu sunt promovați în orice fel, și chiar și atunci de multe ori politic sau din interesele celor mai mari… Şi ne-am gândit la ceva unic, seri de muzică ori vernisaje au mai fost în oraș, dar noi am vrut să fie Seara de Artă, care înglobează în ea și muzică, pictură și poezie… O dată la două săptămâni acum, pe timp de vară, încercăm promovarea câte unui autor de poezie sau proză botoșănean, a unui artist vizual, a unui aspirant al unei trupe de teatru de care cu siguranță nu ducem lipsă și care recită poeziile liceenilor care scriu. Toată seara e animată de momente muzicale tot ale tinerilor, care nu promovează decât muzica bună și nu lucrurile comerciale și banale”, a declarat Maria Roşu, elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, coordonatoarea cenaclului, alături de colegii ei, Daria Budeanu Mihalachi, Teodora Grumeza şi Angel Petrovici.
Tinerii şi-au propus să demonstreze că viaţa este frumoasă atunci când este presărată cu momente deosebite. „Noi ne simţim la cenaclu ca în fața unei <întoarceri în timp>. O întoarcere în timp, la lucrurile care erau chiar calitative și frumoase, ceva mai poetice decât în zilele noastre consumeriste… Şi clar e că prinde, fiindcă la primul cenaclu după deschiderea teraselor, adică acum două săptămâni, am avut terasa plină, mai mult de 100 de persoane toată seara. Mereu am spus că tinerii, mai ales, consumă ceea ce li se dă și practică lucrurile în care sunt educați. E cumva o scăpare de cluburile zgomotoase și de prost gustul care, din păcate, apare atât de des în industrie zilele acestea”, a concluzionat Maria Roşu.