Ploile din ultimele zile au accentuat problemele de pe străzile nemodernizate din municipiul Botoşani. Pe străzile în pantă apa pluvială a angrenat pietrişul, astfel că pe unele porţiuni au rămas canale şi pietre mai mari care îngreunează circulaţia. Pe unele străzi, cum ar fi Izvoarelor şi Barbu Lăzăreanu, după ploi s-au format pâraie care au săpat în partea carosabilă. Botoşănenii care locuiesc în zonă şi au maşini preferă să ocolească prin cartierul ANL Cişmea pentru a ajunge în oraş. „Este nenorocire. Şanţurile sunt înfundate, iar apa trece pe stradă. În dreptul casei noastre noi am amenajat, am pus ţeavă groasă care preia apa. Noi ne achităm dările, cum plătesc şi ceilalţi cetăţeni ai municipiului. În ultima perioadă şi taximetriştii refuză cursele în zona noastră”, a declarat o botoşăneancă ce are casa pe strada Izvoarelor. Potrivit acesteia, oamenii din zonă aşteaptă cu nerăbdare ca strada să fie asfaltată pentru a scăpa de probleme. „Când a plouat tare săptămâna trecută, demisolul casei s-a umplut cu apă, nisip şi pietre. Acum doi ani, tot din cauza apei, ne-a ars şi pompa de la centrală. Nu cerem imposibilul, doar să fie reparată şi strada noastră”, a mai spus ea.
În zona Grigore Antipa a reapărut o groapă mare, semn că apa pluvială a săpat baza străzii. Această problemă apare aproape după fiecare ploaie torenţială, spre nemulţumirea celor care au case în zonă.
Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că va fi făcută o evaluare a problemelor care au apărut pe străzile nemodernizate. „Întotdeauna în luna iunie apar aceste probleme, din cauza ploilor. Dar, aşa cum am putut să fac 27 de străzi în primele două mandate şi cum am găsit soluţii şi acum, vom continua cu aceste lucrări pe străzi”, a declarat primarul, adăugând că cele mai multe probleme sunt generate de reţeaua de canalizare care nu poate să preia întreaga cantitate de apă. Problemele din reţeaua de canalizare nu depind de primărie, aceasta fiind proprietatea Consiliului Judeţean şi în administrarea Nova Apaserv.
Potrivit edilului, în fiecare an pe străzile nemodernizate se fac reprofilări şi se pune pietriş. După ce se va încheia această perioadă cu precipitaţii abundente, muncitorii firmei care are contract cu primăria pe întreţinere şi reparaţii străzi vor interveni în toate zonele afectate. „Vom interveni cu siguranţă, că nu le vom putea lăsa aşa. Trebuie însă să recunoaştem că în toată ţara sunt astfel de probleme din cauza cantităţilor însemnate de precipitaţii. Mai mult, nici într-un oraş nu sunt toate străzile de la periferie asfaltate, pentru că nu sunt bani. Dacă aş putea, mâine aş asfalta toate străzile nemodernizate, dar nu avem fonduri de investiţii”, a explicat primarul.
Cătălin Flutur a reamintit că strada Drumul Tătarilor este în reabilitare, au fost făcute licitaţii pentru reabilitarea străzilor Crinilor şi Iuliu Maniu, iar Vâlcelei, Izvoarelor şi Zimbrului vor fi reabilitate pe bani europeni din cele 84 de milioane de euro atrase de municipalitate.