În aceste momente este vizibilă cea de a doua eclipsă de Lună prin penumbră a anului. Evenimentul astronomic de astăzi este al doilea dintre cele patru eclipse de Lună care au loc în 2020.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, Soarele şi Pământul se aliniază, astfel încât satelitul natural al Terrei intră în umbra planetei noastre. Eclipsa de Lună prin penumbră are loc atunci când satelitul natural al Terrei trece prin penumbra Pământului. Din cauza faptului că nu trece deloc în umbra Terrei, Luna nu se întunecă, astfel că suprafaţa ei are o nuanţă roz-gălbuie, motiv pentru care, popular, acestui fenomen astronomic i se mai spune și Luna roz. Ea poate fi observată și cu ochiul liber de către oricine, mai ales că în această seară cerul este senin.
Eclipsa de Lună prin penumbră va avea maximul la ora 22:25, când aproape jumătate din discul Lunii va intra în penumbra Pământului și se va termina la ora 00:04.
Anul acesta vor mai avea loc alte două astfel de fenomene, în 5 iulie și 30 noiembrie, dar care nu vor fi vizibile din România.
Superstițiile legate de acest fenomen spectaculos sunt extrem de multe. În urmă cu un an, momentul a fost considerat că ar putea să prevestească Sărbătorile Pascale. Există și o credință potrivit căreia locuitorii anumitor zone din lume susțin că și animalele de pe lângă gospodărie își schimbă comportamentul. Totodată, se mai crede că fenomenul astronomic poate vesti recoltarea căpșunelor.