Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a rămas fără principalele atribuţii. Astfel, prin dispoziţie a primarului Cătălin Flutur, viceprimarul nu va mai coordona Serviciul de urbanism, Serviciul de patrimoniu, Serviciul de cadastru, activitățile privind lucrările de reparație și întreținere străzi.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Viceprimarul susţine că totul a plecat de la disputa privind Consiliul de Administraţie de la societatea Eltrans, dispută care a avut loc în şedinţa de Consiliu Local din 30 aprilie. „Eram preşedinte de şedinţă, iar proiectul de hotărâre a întrunit doar 11 voturi <pentru> şi am considerat că proiectul este picat. Domnul primar şi domnul secretar solicitau să se reia votul, eu nu am dorit acest lucru. În paralel, a mai existat şi acea situaţie cu informaticianul care a deschis pe ecranul monitorului un tabel în care am putut vedea rezultatul votului secret, mai exact, am putut vedea fiecare consilier cum a votat. Am considerat acest lucru anormal şi ilegal, de aceea am hotărât să părăsesc şedinţa”, a declarat Marian Murariu.
Viceprimarul a arătat că este inginer constructor cu dublă specializare, construcţii civile (clădiri), drumuri şi poduri, iar activităţile pe care le coordona erau compatibile cu pregătirea sa. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că funcţia de viceprimar presupune realizarea unor obiective și activități care necesită cu mult mai mult decât opt ore de activitate pe zi, „dacă vrei să le soluționezi nemțește”.
“Mi-am îndeplinit cu succes atribuțiile de serviciu“
„Consider că mi-am îndeplinit cu succes atribuțiile de serviciu. Dovadă stau realizările postate pe pagina mea oficială de facebook (zeci de străzi asfaltate în zone cu mari probleme, patru regulamente de maximă importanţă pentru oraş, sute de terenuri inventariate pentru care primăria nu avea acte, zeci de străzi şi terenuri intabulate, sute de audienţe soluţionate legal şi în favoarea cetăţeanului, mii de petiţii rezolvate). Pentru realizarea acestor obiective am muncit mult zilnic, epuizant, până noaptea târziu, iar colegii oneşti din primărie ştiu asta. Au fost zile când am lucrat și până la ora 22.00 sau chiar 24.00, iar acest lucru poate fi confirmat de colegii din primărie”, a mai spus viceprimarul. Acesta a adăugat că este posibil să i se reproșeze „tot felul de aberații”, însă consideră că activitatea sa a fost ireproșabilă.
„Este interesant că patru ani domnul primar nu mi-a spus nimic, ba chiar a fost mulţumit de activitatea mea. Am căutat să-mi fac treaba profesionist, fără să fac scandal, dar apropierea de campania electorală îşi spune cuvântul. Decizia este pur politică”, a concluzionat Marian Murariu.
Viceprimarul va coordona în continuare activitatea de elaborare a Planului Urbanistic General, intervenţiile la reţelele edilitare, activităţile legate de legea fondului funciar, dar va fi şi ofiţer de stare civilă.
Primarul Cătălin Flutur nu a putut fi contactat pentru a motiva ce a stat la baza deciziei de a-l lăsa pe viceprimarul social democrat fără principalele atribuţii.