Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a rămas fără servici după ce a refuzat să intre în izolare la locul de muncă. Este vorba de un salariat al Centrului de Îngrijire și Asistență Leorda. Acesta a fost cercetat de comisia de disciplină a DGASPC, după care a fost emisă o dispoziție a directorului executiv Dan Șlincu de desfacere a contractului de muncă. „Acesta a fost singurul caz care nu a respectat prevederile Ordonanței Militare. Toți ceilalți peste 500 de angajați au înțeles vremurile excepționale pe care le trăim și au reacționat conform așteptărilor noastre și ale societății de la noi, motiv pentru care țin să le mulțumesc pentru acest lucru și pentru tot efortul depus în această perioadă”, a declarat Dan Șlincu, adăugând că nu va îngădui nici cel mai mic geste de indisciplină.
De asemenea, pentru aceste abateri, salariatul care nu a dorit să intre în izolare la locul de muncă a fost sancționat contravențional și de către polițiști, în temeiul Ordonanței Militare 8.
În primele două săptămâni, până în data de 24 aprilie, 245 salariați ai centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Botoșani au fost la locul de muncă, iar din 25 aprilie, alți 270 de angajați sunt în izolare la locul de muncă, tot pentru 14 zile. Toți angajații centrelor rezidențiale de adulți care au intrat în tura a doua, au fost testați de cadrele din DSP, iar rezultatele au fost negative. Cei care au ieșit din izolare de la locul de muncă, au intrat în izolare la domiciliu, pentru că de pe 8 aprilie vor intra din nou, cel puți o săptămână, în izolare la servici. „Până în acest moment nu avem colegi sau beneficiari infectați cu virusul Covid-19, pentru că toți colegii noştri au înțeles că trebuie să respecte toate măsurile de protecție care au fost stabilite atât pentru binele lor și al familiilor lor, cât și al beneficiarilor de care au grijă”, a conchis Dan Șlincu.
DGASPC Botoșani furnizează 51 servicii sociale rezidențiale, structurate în nouă centre pentru copii și nouă centre pentru adulți. În centrele rezidențiale din subordinea acestei instituții sunt cazați, în acest moment, 386 de copii și 395 de persoane vârstnice sau adulți cu dizabilități.