spot_img
sâmbătă, aprilie 19, 2025
AcasăLocal BTProiect IŞJ pentru sprijinirea elevilor din familiile defavorizate

Proiect IŞJ pentru sprijinirea elevilor din familiile defavorizate

Inspectoratul Şcolar Judeţean vine în ajutorul elevilor care nu au posibilitatea să interacţioneze online cu colegii şi profesorii lor. Instituţia botoşăneană a aplicat, în calitate de solicitant, în cadrul Iniţiativei Central Europene (ICE – Extraordinary Call for Proposals 2020), domeniul Educaţie şi învăţare electronică/ învăţare de la distanţă  (EDU), pentru un proiect cu titlul „Ensuring equal opportunities for students from disadvantaged families in Botosani county, through digital educational tools in te context of the COVID 19 Pandemic” (Asigurarea de oportunităţi egale pentru elevii din familiile defavorizate din judeţul Botoşani, prin instrumente educaţionale digitale în contextul pandemiei de COVID 19). Valoarea totală a proiectului este de 39.722 de Euro.

„Beneficiarii acestui proiect vor fi o parte dintre elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a care nu beneficiază, în prezent, de mijloace tehnologice pentru interacţiunea online. Dacă proiectul va fi declarat eligibil, vor fi achiziţionate tablete cu SIM, hub-uri USB, abonamente la internet (pentru elevi), domenii de platformă pentru şcolile de unde provin elevii”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Aproximativ 11.000 de elevi botoşăneni, dintr-un total de 58.000, nu dispun de mijloace tehnice pentru a putea interacţiona online cu colegii lor şi cu profesorii, în această perioadă. Gabriel Hârtie a declarat că cei 11.000 de elevi nu trebuie să-şi facă probleme, pentru că orele online nu sunt obligatorii. „Noi nu-i verificăm pe profesori şi nici nu-i obligăm să facă acele ore online. Am dorit să ştim care copii fie nu au tablete, calculatoare, sau conexiuni la internet pentru a putea interacţiona cu colegii de clasă şi cu cadrele didactice”, a explicat oficialul.

IŞJ a transmis către şcoli o recomandare privind interacţiunea online a profesorilor cu elevii prin diverse mijloace, acolo unde acest lucru este posibil.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ploaie puternică
11.1 ° C
13.8 °
11.1 °
87 %
0.5kmh
100 %
S
22 °
D
22 °
lun
24 °
mar
25 °
mie
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai ce am dat la ziar și s-a și rezolvat avaria. Probabil s-au luat cu sărbătorile și au uitat.

EDITORIAL

Ne-am aștepta ca, având în vedere vremurile și tehnica, cei de la butoane să fie mai prudenți atunci când vine vorba despre manipulare și...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...