Memorialul Ipoteşti a avut o iniţiativă lăudabilă. Dat fiind faptul că în această perioadă critică instituţiile de cultură nu sunt deschise publicului, a început prezentarea online a bunurilor din patrimoniul Memorialului Ipoteşti.
În bisericuța familiei Eminovici de la Ipotești, biserică cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, se găsesc două pomelnice, care marchează și încadrează, într-un fel, perioada în care parte din moșia Ipotești și bisericuța au fost proprietatea lui Gheorghe Eminovici.
„Primul pomelnic (care este trecut pe listele Memorialului și ca <pisanie>), nedatat, ține de perioada anterioară cumpărării moșiei de Gheorghe Eminovici. În pomelnic poate fi descifrat numele Iordache. Probabil, e vorba de stolnicul Iordachi Murguleţ, care a avut în posesie partea din moşia Ipoteştilor, pe care a dat-o zestre fiicei sale, Ilinca, la căsătoria (în 1810) cu Doxache Hurmuzachi. Doxache şi Ilinca Hurmuzachi dau ca zestre moşia fiicei lor, Eufrosina, la căsătoria cu Petru de Petrino-Armis. De la Eufrosenia Petrino moşia trece, în 1847, în posesia lui Gheorghe Eminovici”, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”
Al doilea pomelnic, datat cu 20 mai 1878, face trimitere directă la proprietarul moșiei, Hristea Marinovici. Pomelnicul, după cum precizează Valeriu Târziu în „Ipotești. Monografie” (Cernăuți, 1939, p. 14), a fost găsit, în 1939, în biserica din Cucorăni și adus la Ipotești. Hristea Marinovici este negustorul botoșănean căruia Gheorghe Eminovici îi vinde moșia în 1878.