După adoptarea Ordonanţei Militare 3 privind noile măsuri pentru combaterea COVID-19, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Botoşani şi-a mutat activitatea în mediul online. Alina Robu, directorul CJRAE, a declarat că persoanele interesate pot utiliza adresele electronice de email cjraebt@gmail.com și a paginii www.cjraebt.ro sau telefonul instituției 0231-580207.
„Secretariatul instituției va funcționa on-line la adresa cjraebt@gmail.com, unde se pot transmite documente către instituție, sesizări, solicitări scrise, sau utilizând cutia poștală de la intrarea în sediul CJRAE Botoșani. Audiențele vor fi acordate exclusiv online, la adresa de mail a instituției, cjraebt@gmail.com”, a explicat Alina Robu.
Totodată, se întrerupe activitatea Serviciului de Evaluare și Orientare Școlară și Profesională (SEOSP) și a Comisiei de Orientare Școlară și Profesională (COSP). Persoanele interesate au posibilitatea să ia legătura cu specialiştii din cadrul SEOSP la adresa seosp_bt@yahoo.com sau la numărul de telefon 0231.527824.
În această perioadă, SEOSP nu primeşte dosare pentru evaluarea în vederea orientării școlare și profesionale a copiilor/elevilor/tinerilor, precum și a dosarelor pentru evaluare în vederea amânării școlarizării, până la finalul perioadei de suspendare a cursurilor. „Am întrerupt şi activitatea de evaluare psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021, până la finalul perioadei de suspendare a cursurilor. Profesorii consilieri școlari și profesorii logopezi pot oferi servicii educaționale specifice on-line, în această perioadă, conform datelor de contact publicate pe site-ul CJRAE Botoșani, http://www.cjraebt.ro/blog/2020/03/24/consiliere-online/”, a concluzionat Alina Robu.
Activitatea CJRAE, apreciată de un oficial din Ministerul Educaţiei
„În această perioadă, în toate Centrele Județene/al Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională se desfășoară activități specifice, în mediul on-line, pentru acordarea de servicii specializate de consiliere psihopedagogică și de terapie logopedică la distanță, se facilitează accesul copiilor, părinților/aparținătorilor și cadrelor didactice la resurse on-line selectate, se informează beneficiarii și se postează constant mesaje motivaționale. Unii dintre dumneavoastră realizează noi conținuturi, adaptate crizei pe care o traversăm.
Vă sunt recunoscătoare tuturor, deoarece sunt convinsă că sunteți alături de cei care au nevoie. Munca dumneavoastră înseamnă responsabilitate, solidaritate și împărtășirea de bune practici”, a transmis Maria Cristina Marin, inspector în cadrul Ministerului Educaţiei. Oficialul coordonează activitatea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională din ţară.