Copiii, părinţii şi bunicii sunt invitați cu toții la Muzeul Judeţean în această lună să admire, chiar în holul de la intrare, o expoziţie de felicitări realizate de elevi din clasele I-IV din mai multe şcoli din întreaga ţară. „Este o acţiune a Liceului de Artă «Ştefan Luchian», pe care noi doar o găzduim. De vreo şapte ani, noi găzduim felicitările făcute de elevi. Este o acţiune frumoasă şi binevenită, pentru că îi face pe copii şi părinţi să treacă pragul Muzeului”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Expoziţia „Mărţişorul la români”, realizată de învăţătoarele Lenuţa Musteaţă, Nadia Ferariu şi Monica Buză, a ajuns la a XIII-a ediţie, fiind una dintre cele mai longevive, dacă nu chiar cea mai longevivă realizată de copiii din învăţământul primar. Anul acesta au fost expuse felicitări şi mărţişoare realizate de elevi de la şcolile din judeţ, dar şi din alte judeţe ale ţării: Suceava, Iaşi, Bacău, Brașov, Sibiu, Mureş. Pentru că au fost mai multe felicitări decât în anii trecuți, organizatorii au decis să le expună și în Secția Bibliotecii „Mihai Eminescu” de pe strada Primăverii și sediul Casei Corpului Didactic. „Această veche tradiţie populară a fost o bună ocazie pentru copii de a-şi pune în valoare creativitatea, care nu cunoaşte limite. Cei mici s-au întrecut pe ei şi au realizat nişte felicitări foarte frumoase”, a declarat învăţătoarea Lenuţa Musteaţă, unul dintre organizatorii expoziţiei-concurs „Mărţişorul la români”.
Aceasta a fost completată de colega sa, Nadia Ferariu: „Toate felicitările făcute de copii sunt frumoase, chiar spectaculoase. Am rămas surprinse şi în acest an de imaginaţia celor mici”. Învăţătoarea Nadia Ferariu susţin că secretul longevităţii acestei expoziţii îl reprezintă faptul că cei mici debordează de talent. „Toţi copiii sunt foarte talentaţi. Depinde doar de noi, cei maturi să ştim să le valorificăm creativitatea, iar expoziţia «Mărţişorul la români» tocmai asta urmăreşte: să-i pună pe cei mici în valoare”, a declarat Monica Buză.
Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, a ţinut să-și felicite colegele care au ținut în viață această expoziție vreme de 13 ani. „Elevii şi dascălii liceului nostru sunt mereu implicaţi în acţiuni deosebite, dar aceasta este una dintre cele mai frumoase, deoarece i-a reunit pe cei mai mici dintre ei şi ţine vie una dintre cele mai frumoase tradiţii populare româneşti”, a conchis Beatrice Păpădie.