marți, aprilie 1, 2025
AcasăEconomicSporuri de mii de lei la Ministerul Muncii. Ele au fost...

Sporuri de mii de lei la Ministerul Muncii. Ele au fost acordate pe vremea lui Marius Budăi

Guvernarea PSD a lăsat în urma sa o serie de bugetari de lux, a căror doar sporuri de condiții vătămătoare acordate angajaților care munceau la birouri începeau de la câteva sute de lei treceau de 2.000 de lei de persoană. Acestea au fost girate de foștii miniștri ai Muncii, Lia Olguța Vasilescu și botoșăneanul Marius Budăi, în mandatul căruia s-a triplat sporul pentru condiții vătămătoare primit de cei care aveau funcții importante în instituția pe care o conducea.

La finalul lunii septembrie a anului trecut, toți angajații de frunte ai Ministerului Muncii primeau spor pentru condiții vătămătoare. Astfel, secretarul general beneficia de un spor de 2.088 lei, care se adăuga salariului de 14.326 lei. Adjunctul său primea un spor de 1.870 lei, la un salariu de 13.085 de lei. Și directorii aveau sporuri uriașe, cuprinse între 1.500 de lei și 1.763 de lei, în timp ce consilierii primeau din sporuri 1.000 de lei.

De spor de condiții de muncă vătămătoare beneficiau și șoferii, dar bineînțeles aceștia primeau mai puțin, 500 de lei, în raport cu salariul pe care-l primeau.

Sporul pentru condiții deosebit de periculoase, condiții periculoase și condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se acordă potrivit buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de muncă, ce se eliberează pe baza următoarelor criterii: înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activității desfășurate la locul de muncă; gradul de creștere a indicilor de morbiditate la locurile de muncă respective și înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

Mai trebuie spus că angajații Ministerului Muncii mai primeau, anual, un voucher de vacanță de 1.400 de lei și indemnizație de hrană de 450 lei pe lună, adică 5.400 de lei pe an.

De asemenea, câțiva consilieri câștigau 950 de lei pentru că aveau titlul de doctor.

În replică, fostul ministru a precizat că toate beneficiile pe care le-a acordat subordonaților săi erau legale. „Toate sporurile sunt prevăzute de Legea salarizării unitare. Nu am făcut altceva decât să o aplic”, a declarat Marius Budăi.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
11.1 ° C
11.6 °
10 °
89 %
1.8kmh
65 %
mar
12 °
mie
11 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...