spot_img
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
HomeLocal BTFuncţionarii din primării văd viaţa în roz - În judeţ nu a...

Funcţionarii din primării văd viaţa în roz – În judeţ nu a fost raportat niciun caz de violenţă domestică

Într-un judeţ unde consumul de alcool atinge cote alarmante, iar fenomenul vine „la pachet”, cu unele corecţii aplicate în principal soţiilor, reprezentanţii primăriilor din judeţ raportează că în comunităţile lor nu există cazuri de violenţă domestică. Altfel spus, unor funcţionari, plătiţi regeşte de stat, le este mai simplu să transmită că nu există astfel de cazuri în comunităţile lor, decât să se implice în sprijinirea victimelor violenţei domestice. Acestea ar putea fi incluse în cadrul unui proiect derulat la nivel naţional, în colaborare cu direcţiile de asistenţă socială din ţară, proiect care beneficiază de finanţare europeană. Asta numai dacă se vor găsi la nivelul comunităţilor şi funcţionari dornici să sară în ajutorul semenilor.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

„Ştim că avem cazuri de violenţă domestică. Sunt femei bătute de soţi care ajung la spital, sau la Centrul maternal <Micul prinţ>. Dar, din păcate, în judeţ nu a fost raportat nici un caz. Noi căutăm de două luni, însă nicio primărie nu ne-a comunicat că ar avea vreun caz. Am făcut convenţii cu Protopopiatul, cu Judecătoria, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică, cu alte instituţii, însă nu am identificat niciun caz”, a declarat Doina Nacu Manole, director executiv adjunct în cadrul DGASPC şi coordonatorul proiectului la nivel de judeţ.

Potrivit oficialului, deja se lucrează la reabilitarea spaţiului protejat unde vor fi cazate persoanele care sunt victime ale violenţei domestice. Acest adăpost va fi funcţional începând cu 1 martie, dar rămâne de văzut dacă până atunci vor fi găsite persoane care să fie cazate acolo.

Persoanele interesate să fie incluse în acest proiect se pot prezenta, până la finele acestei luni, la sediul DGASPC, aflat pe str. Maxim Gorki, sau la sediul de lângă Liceul Pedagogic. Persoane de contact sunt Doina Nacu Manole (coordonator local), Lăcrămioara Radu ( responsabil servicii sociale), Carmen Elena Şmit (consilier vocațional) şi Bianca Merticariu (psiholog).

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului derulează un proces de selecție a  persoanelor care vor face parte din grupul – țintă în vederea realizării  activităților prevăzute în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”. Proiectul este implementat de  către Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în calitate de lider de parteneriat,  în parteneriat cu 42 de Direcții Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului / Direcții de Asistență Socială din ţară.

Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”

Proiectul urmăreşte reducerea numărului victimelor violenţei domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de 42 locuințe protejate, în scopul transferului la o viață independentă a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea acestui fenomen.

În prima fază, se urmăreşte operaționalizarea rețelei naționale inovative integrate de locuințe protejate în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale destinate victimelor violenței domestice, care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă.

În cadrul acestei reţele naţionale de locuinţe protejate se vor furniza servicii integrate pentru persoanele beneficiare din cadrul locuințelor protejate, după caz: cazare temporară gratuită (pe o perioadă de un an), susținerea tuturor cheltuielilor necesare traiului independent în locuința protejată,  servicii de consiliere psiho-socio-medicală, consiliere juridică, continuarea/reintegrarea în sistemul de educație, furnizarea de măsuri de ocupare, consiliere, formare, reinserție/ acompaniere socio-profesională în vederea inserției/reinserției socio-profesionale, măsuri de acompaniament etc., în concordanță cu nevoile specifice ale victimelor violenței domestice. O altă activitate vizează crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de grupuri de suport pentru victimele violenței domestice.

Tot în cadrul proiectului se va urmări creșterea nivelului de integrare socio-profesională a victimelor violenței domestice prin furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională, în vederea depășirii situațiilor de criză legate de violenţa domestică.

De asemenea, vor fi derulate campanii privind prevenirea și combaterea violenţei în familie.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
0.6 ° C
1.6 °
-0 °
83 %
5.2kmh
1 %
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
4 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...