Dorohoianul Bobi Dumitraș, component al trupei „Fără zahăr”, lansat de o vreme și în spectacole umoristice de genul stand up comedy, a fost protagonistul unui eveniment care a generat mai multe reacții în mediul online. Împreună cu Victor Drăgan, Gabriel Gheorghe și Petrică Iștoc, toți foști participanți la emisiunea TV „iUmor” difuzată pe un post de televiziune național, Bobi Dumitraș a susținut, în octombrie 2019, un moment artistic în fața a peste 150 de deținuți din Penitenciarul Vaslui. „Subiectele” pentru glumele celor patru comedianți au fost câțiva deținuți care au acceptat să fie „motive de inspirație” pentru cei de pe scenă. Doar că la un moment dat s-a ajuns și la umor negru, unele dintre glume avându-i în prim plan pe gardieni.
Evenimentul, care a fost organizat sub egida „Zilele educației în penitenciar”, a avut toate aprobările necesare, fiind pus în scenă cu ajutorul celor de la Serviciul Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Vaslui. Ba mai mult, acțiunea a fost mediatizată și de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, care au susținut la acea vreme că „inedita activitate a fost gândită atât ca metodă terapeutică pentru persoanele custodiate, cât și ca oportunitate de motivare a personalului implicat în procesele specifice reintegării sociale”.
Doar că sindicaliștii din penitenciare au mers mai departe și s-au întrebat care a fost scopul acțiunii și care au fost rezultatele. „Nu zic, e bine și cu educația, dar am limitele mele în a înțelege spectacolele umoristice pentru clienții noștri. Și, cu tot respectul pentru organizatorii care sigur s-au străduit, asta nu e nici educație și nici consiliere. E distracție la pușcărie. Pentru criminali, tâlhari, violatori și hoți. Sigur, un zâmbet nu strică, dar de ce-am utiliza resurse pentru asta și nu le-am redirecționa către alte activități educative ori de asistență psihosocială. Oare ce învață domnul infractor din iUmor?! Să fie acolo conduita pro-socială care lipsea?!”, a punctat Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.
Numărul de „roast în pușcărie” a fost filmat și lansat pe YouTube în urmă cu câteva zile, mai exact pe 31 decembrie 2019, unde a generat o sumedenie de reacții. Ba mai mult, filmul cu pricina a început să fie postat pe diverse rețele de socializare, adunând tot felul de comentarii din partea internauților.